Debianin IRC-verkko siirtyy OFTC:n palvelimelle

4. kesäkuuta 2006

Tästä päivästä alkaen, Debianin IRC-palvelimelle irc.debian.org tuleva liikenne ohjataan edelleen OFTC:n (Open and Free Technology Community) ylläpitämälle irc.oftc.net-palvelimelle. Online-keskustelut ovat jo yhä enenevissä määrin siirtyneet tähän verkkoon, huolimatta siitä että irc.debian.org on osoittanut eri verkkoon. Debian on tiedostanut tämän ja päättänyt irc.debian.org-aliaksen muutoksesta.

Debian-projekti haluaa kiittää Freenodea, vapaisiin ohjelmistoihin tunnetusti myönteisesti suhtautuvaa IRC-verkkoa, IRC-palvelun tarjoamisesta Debianille menneinä vuosina.

IRC-asiakasohjelmat, jotka on asetettu yhdistämään osoitteeseen irc.debian.org (kuten useimmat Debianin paketoimista IRC-asiakasohjelmista), eivät vaatine käyttäjiltään toimenpiteitä jos he haluavat noudattaa muutosta, mutta pidempään ajossa olleet asiakasohjelmat voivat vaatia yhteyden uudelleen muodostamisen tai ohjelman uudelleenkäynnistyksen. Kehittäjät ovat tavoitettavissa molempien verkkojen yleisimmiltä kehittäjäkanavilta, mikäli avun tarvetta esiintyy.

Tietoja Debianista

Debian-projekti on yli tuhannen vapaiden ohjelmistojen kehittäjän organisaatio ympäri maailman. He vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja ponnistelevat tuottaakseen täysin vapaan käyttöjärjestelmän Debian GNU/Linux. Debianista tekee ainutlaatuisen sen sitoutuminen Vapaisiin ohjelmistoihin, voittoa tavoittelematon luonne ja avoin kehitysmalli.

Debian-projektin avainvahvuuksia ovat sen vapaaehtoispohjaisuus, omistautuminen Debianin yhteisösopimukselle ja sitoutuminen parhaan mahdollisen käyttöjärjestelmän tarjoamiseen.

Tietoja OFTC:stä

Open and Free Technology Community:n tavoitteena on tarjota vakaita ja tehokkaita yhteistyöpalveluita yhteisönsä jäsenille ympäri maailman, kuitenkin kuunnellen tarkoin heidän tarpeitaan ja toiveitaan. OFTC on myös Debianin sisarjärjestö, sillä molempien tukijana ja edustajana toimii Software in the Public Interest, Inc..

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja löydät Debianin www-sivustolta osoitteesta https://www.debian.org/ tai lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org>.