Debians irc-nätverk flyttar till OFTC

4 juni 2006

Från och med idag pekar Debians IRC-värdalias irc.debian.org till irc.oftc.net som tillhandahålls av Open and Free Technology Community (OFTC). Allt fler av online-diskussionerna har ägt rum på nätverket trots att irc.debian.org har pekat på ett annat nätverk. Som ett erkännande av detta har Debian valt att flytta över irc.debian.org-aliaset.

Debianprojektet ber att få tacka Freenode, det namnkunniga fri programvaru-vänliga irc-nätverket som har tillhandahållit irc-tjänster till Debian under de senaste åren.

Irc-klienter som ställts in att ansluta till irc.debian.org (som de flesta irc-klienter som paketerats i Debian) behöver inte några ändringar för användare som vill följa övergången, men klienter som körts över en längre tid måste ansluta på nytt eller starta om. Utvecklare kommer vara tillgängliga i de flesta vanliga utvecklarkanalerna på båda nätverken om du behöver hjälp.

Om Debian

Debian är ett fritt operativsystem som utvecklas av mer än tusen utvecklare från hela världen som samarbetar via Internet. Debians hängivenhet till fri programvara, dess ideella natur och dess öppna utvecklingsmodell gör den unik bland GNU/Linux-distributioner.

Debianprojektets huvudstyrkor är dess bas av frivilliga, dess hängivenhet till Debians sociala kontrakt och dess förpliktelse att tillhandahålla det bästa möjliga operativsystemet.

Om OFTC

Open and Free Technology Community har som mål att tillhandahålla stabila och effektiva tjänster för samarbete till de aktiva i miljön oavsett var i världen de befinner sig, och aktivt lyssna på deras behov och önskemål. Det är även en systerorganisation till Debian eftersom båda stöds och representeras av Software in the Public Interest, Inc..

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org> (på engelska).