Debian deltar i Googles Summer of Code 2008

27 april 2008

Det är med glädje Debianprojektet kan tillkännage att man återigen valts av Google som en mentororganisation för Summer of Code-programmet. Vi har i år tilldelats tolv projekt. Google finansierar de studenter som anges nedan så att de kan jobba heltid på dessa områden under sin sommarsemester, från 26 maj till 18 augusti. De kommer vägledas och utvärderas under denna tid av aktiva Debianutvecklare.

Flertalet av projekten gäller kommunikationen mellan programvaruutvecklare, användare och Debianutvecklare. Flera projekt gäller kvalitetskontroll och förbättrad testning, medan andra kommer leda till nya verktyg som kan hjälpa med att underhålla Debiansystem.

Vi hälsar dem välkomna till vår aktiva utvecklaremiljö och uppmuntrar alla våra grupper och bidragslämnare att stöda dem och hjälpa dem med att lyckas med sina uppdrag.

Debians projekt finns på vår wiki på

https://wiki.debian.org/SummerOfCode2008

Summer of code dokumenteras på Googles webbplats på

http://code.google.com/soc/

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare inom fri programvara som frivilligt bidrar med sin tid och sitt arbete för att skapa det helt fria operativsystemet Debian GNU/Linux.

Kontaktinformation

För ytterligare information, besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller sänd e-post till <press@debian.org>.