Debian-projektet har valgt Stefano Zacchiroli som sin næste projektleder

16. april 2010

Jævnfør sine vedtægter har Debian-projektet valgt Stefano Zacchiroli som Debians projektleder i perioden 2010-2011. Stefano har været Debian-udvikler siden marts 2001, og har længe bidrage til flere kernetjenester så som Debian pakkesporingssystem og kvalitetssikringsholdet. Efter at have vundet, sagde han: Jeg kan ikke være mere stolt over at være medlem af Debian-projektet. Antallet af udviklere, som deltog i vores demokratiske valgproces – som kandidater, stemmeafgivere og kampagnedeltagere – gør mig rigtig glad. Jeg er også lidt bange nu, og vil gøre mit bedste for at leve til alle Debian-bidragyderes forventninger.

Den afgående projektleder, Steve McIntyre, blev valgt første gang i 2008. Efter at have været på posten i to år, valgte Steve ikke at være kandidat til en tredje periode. Steve lykønsker Stefano: Jeg har haft en dejlig tid, med at arbejde for Debian som projektleder, og jeg er mere end lykkelig over at overdrage magten til Stefano. Han har fremragende ideer og skulle kunne gøre et godt arbejde for os. Debian-projektet takker Steve for hans store arbejde og vedvarende engagement i projektet.

Kandidaterne til dette år valg var Stefano Zacchiroli, Wouter Verhelst, Charles Plessy og Margarita Manterola. Efter seks ugers valgperiode, blev Stefano Zacchiroli valgt som den næste projektleder. Debian anvender Condorcet-stemmemetode i projektledervalg. De udførlige valgresultater finder man på valgsiden.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, der udvikles af mere end tusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via internettet. Debians dedikation til fri software, dets non-profit-natur og dets åbne udviklingsmodel, gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets hovedstyrker er dets fundament af frivillige, dets dedikation til Debians sociale kontrakt og dets engagement i at tilbyde det bedst mulige styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.