Преброяване на производните на Дебиан

24 Януари 2011

Проектът Дебиан кани представители на базирани на Дебиан дистрибуции да участват в преброяване на производните на Дебиан. Каним представителите да се присъединят и към Приемната за производни на Дебиан. Поощряваме сътрудниците на базирани на Дебиан дистрибуции да допринасят с идеи, поправки и съобщения за проблеми в Дебиан и софтуер, включен в Дебиан.

Участието в преброяването ще увеличи популярността на производната дистрибуция сред сътрудниците на Дебиан и ще им предостави лице за контакт и подбрана информация, улесняваща комуникацията между дистрибуциите. Представителите на дистрибуции, базирани на Убунту се приканват да добавят дистрибуциятат си към страницата на екипа за производни на Убунту.

Участието в приемната за производни на Дебиан дава възможност за оказване и получаване на помощ и споделяне на опит с други производни дистрибуции и със сутрудници на Дебиан. Дебиан насърчава представители на всички производни дистрибуции да се абонират за пощенския списък и да участват в канала в IRC. Плановете на преброяването предвиждат събиране на информация за производните дистрибуции, предоставяне на допълнителна информация за сътрудниците на Дебиан, предоставяне на информация за производните за машинно ползване и интегриране на информацията за производните в инфраструктурата на Дебиан.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993 от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. От тогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Над три хиляди доброволци от целия свят работят заедно чрез Интернет за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на над 65 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.