Cease and desist orders vedrørende distribuering af Debian er en spøg

27. april 2011

I øjeblikket giver en sag, hvor en angivelig cease and desist order blev modtaget af en tysk Debian-bruger, stor opmærksomhed. I et forfalsket brev fra en advokat, beskyldes brugeren for at overtræde en nederlandsk virksomheds rettigheder, ved at distribuere styresystemet Debian via BitTorrent.

Det har nu vist sig, at cease and desist order'en var en dårlig spøg, og at beskyldningerne så vel som den nederlandske virksomhed er frit opfundne. Parallelle undersøgelser foretaget af Debian-projektet har også givet den konklussion, at Debian-projektet ikke distribuerer noget fremstillet af den (imaginære) nederlandske virksomhed, og aldrig har gjort det.

Omgående at kontakte Debian og en advokat, var den korrekte handlemåde, siger Alexander Reichle-Schmehl, pressetalsmand og medlem af Debians ftp-hold: Takket være Debians retningslinjer for fri software er distribuering af styresystemet Debian helt legalt, og det ikke blot accepteres, men anbefales kraftigt af Debian-projektet.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.