DebConf 11 er begyndt

25. juli 2011

DebConf 11, den årlige Debian-konference åbenede i dag dørene i Banja Luka, Republika Srpska, Bosnien-Hercegovina. Som ved foregående konferencer, vil streams med optagelser af de fleste sessioner blive gjort tilgængelige, så bidragydere, der ikke kunne deltage i konferencen, stadig kan deltage og indsende spørgsmål og kommentarer via specifikke IRC-kanaler. Den letteste måde er via hjemmesiden DebConf Watch, der også indeholder flere andre nyttige faneblade.

Konferencen blev allerede indledt i går med DebianDay, en konferencedag rettet mod et bredere, lokalt publikum. Den indeholdt foredrag om Understanding Debian, Debian in Enterprise: A Google Case Study og How to contribute and get involved. Det var en stor succes, ikke kun ved at få Debian-fællesskabet tættere på lokale bidragydere, men også ved fænge interessen i en bredere kreds, hvilket aldrig er sket før.

I åbningsceremonien deltog ikke blot Ćulibrk Predrag, forretningsfører hos m:tel, den største lokale udbyder af internet og telefoni, men også af Jasmin Komić, minister for videnskab og teknologi, og statsminister Aleksandar Džombić. I en rørende tale, fortalte Milorad Dodik, Republika Srpskas præsident, der har støttet ideen med DebConf11 i Banja Luka i de sidste to år, publikum at han er stolt over, at det lykkedes at få DebConf11 til Banja Luka og Republika Srpska, selv om der var stor konkurrence. Adnan Hodzic, lokal organisator, håber at DebConf vil få Republika Srpskas og Bosnien-Hercegovinas offentligheds øjne op for, hvad GNU/Linux- og Debian-systemer er.

DebConf varer indtil 31. juli og har et program bestående af 78 sessioner (herunder ikke spontane adhoc-sessioner), som indeholder foredrag og workshops vedrørende multiarkitekturer, tilpasninger til nye arkitekturer og bedre sammenarbejde med derivative distributioner, foruden et omfattende socialt program. I år deltager der flere end 400 personer i konferencen, fra 50 landes.

Debian-projektet takker sponsorerne, der gjorde denne konference mulig:

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Canada, Finland og Mexico. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Flere oplysninger

Flere oplysninger om DebConf11 får man på konferencewebstedet eller ved at kontakte DebConf Global Press Team på engelsk på <press@debconf.org>.