Bedre videodækning under DebConf, tak til vores sponsorer!

26. juli 2011

Debian-projektet er glad for at kunne annoncere, at takket være donationer fra forskellige sponsorer, er det blevet meget lettere at give interesserede mulighed for at se en direkte streaming af sessioner fra Debian-relaterede konferencer. Mens tidligere Debian-konferencer kun havde videodækning så vidt det var os muligt, bliver dette måske den første konference med komplet dækning af alle sessioner!, siger Holger Levsen, leder af DebConfs videohold; Opsætningen af videoudstyret har aldrig været så let! Min holdkammerat Ban havde endda tid til at uploade Linux 3.0-kernen under åbningsceremonien, da alt kørte så gnidningsløst.. Det er muligt takket være donationer fra HP og IRILL: førstnævnte stillede flere HP EliteBook 2540'er til rådighed, mens sidstnævnte købte udstyr til en værdi af omkring 15.000 euro, herunder to professionelle kameraer med stativer samt to andre kameraer. IRILL stiller udstyret til rådighed for Debians videohold til brug under DebConf og FOSDEM samt sørger for sikker opbevaring af udstyret, når det ikke er i brug.

HP er glad for at kunne fortsætte sin lange tradition for støtte til Debian-projektet gennem denne donation, der vil give mange flere personer rundt omkring i verden mulighed for at drage nytte af præsentationerne under DebConf, siger Bdale Garbee, HP Open Source and Linux Chief Technologist. Et af IRILL's mål er at fremme samarbejde mellem forskere og fri software-udviklerfællesskaber. At køre kvalitetsvideomateriale let og offentlig tilgængeligt, er en vigtig måde at opfylde dette mål på, siger Roberto Di Cosmo, leder af IRILL. Vi er begejstrede for at kunne arbejde og dele ressourcer med Debian, hvis videohold har et imponerende omdømme for at tjene fællesskabet.

Både videostreams og optagelser er tilgængelige fra alle DebConf11-foredrag og BoF'er; konferenceprogrammet og de relevante links vedrørende videostreams er tilgængelige på den særlige DebConf-side til formålet. Debian-projektet takker HP og IRILL for deres generøse støtte og takker DebConfs videohold for deres fantastiske arbejde. Man kan også takke videoholdet ved at lægge en kommentar på Thanks-siden.

Om HP

HP etablerer nye mulighed for at teknologi kan have en betydningsful påvirkning på personer, virksomheder, regeringer og samfundet. Verdens største teknologivirksomhed, HP, har en portefølje der spænder fra printere, personlige computere, software, tjenesteydelser og it-infrastruktur, forbindende skyen og opkoblinger, medførende en ukompliceret, sikker og kontektsbevidst oplevelse for den forbundne verden.

Om IRILL

IRILL er et forskningscenter med særlig fokus på fri software, vært for projekter som Coccinelle (der anvendes til kvalitetskontrol i Linux-kernen), Mancoosi (udvikling af nye værktøjer og algoritmer til opgraderinger af fri software-distributioner) og Ocsigen (et revolutionerende fri software-webframework). IRILL, der åbnede i oktober 2010, blev grundlagt af Paris Diderot-universitet, Pierre et Maris Curie-universitet og Inria, med økonomisk støtte fra regionen Ile-de-France. IRILL er jævnligt vært for fri software-udviklerbegivenheder.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Canada, Finland og Mexico. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Flere oplysninger

Flere oplysninger om DebConf11 får man på konferencewebstedet eller ved at kontakte DebConf Global Press Team på engelsk på <press@debconf.org>.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.