Datumen för DebConf12 i Nicaragua är bekräftade

2 november 2011

DebConf12 kommer att äga rum i Managua, Nicaragua i Juli 2012

Debianprojektet, gruppen bakom det fria operativsystemet Debian, har bekräftat datumen och mötesplatsen för dess nästa årliga konferens, DebConf12.

Konferensen kommer att äga rum från 8 Jumi till 14 Juli 2012, i Managua, Nicaragua. I DebConf's tolvåriga historia kommer detta vara första gången konferensen hålls i Centralamerika.

Varje år tillåter DebConf nya och existerande deltagare i Debianprojektet från hela världen att mötas, dela kunskap, göra kollaborativa bidrag till Debian, och skapa tätare gemenskapsband. Konferenskostnader är till stor del täckta av sponsrande företag som finner värde i Debian's framgångar.

Medlemmarna i Debiangemenskapen i Nicaragua, i samarbete med andra gemenskaper i Centralamerika är mycket stolta över att vara värd för arrangemanget och är glada över att kunna hälsa kollegor från hela världen välkomna till Managua till denna viktiga och produktiva konferens säger Leandro G´mez, ledare för den lokala DebConf12-gruppen. Denna konferens kommer att ge den lokala Debiangemenskapen och gemenskapen för Fri mjukvara ett lyft, och vara med och skapa uppmärksamhet för Debianprojektet, med nya bidragslämnare och entusiaster från vårat land och den omgivande regionen, som hjälper till att bygga det bästa operativsystemet.

DebConf kommer att föregås av en dag när dess dörrar öppnas för allmänheten, vilket kallas Debian Day. Då kommer det anordnas föreläsningar och demonstrationer om fördelarna med Debian och Fri och Öppenkällkodsbaserad mjukvara i allmänhet till företag, offentliga myndigheter, akademiska och individuella användare.

Tidigt i 2012 kommer vi öppna för registrering och förslag för föreläsningar.

DebConf12 kommer att föregås av DebCamp, de årliga utvecklarsessionerna, som börjar den första Juli.

Den slutgiltiga kalendern för evenemanget är som följer:

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av Fri Mjukvara som frivilligt ger av sin tid och kraft för att producera det helt fria operativsystemet Debian GNU/Linux.

Om DebConf

DebConf är den årliga Debiankonferensen, som har ägt rum sedan 2000 på så vitt skiljda platser som Kanada, Finland och Argentina. Flera hundra utvecklare, bidragslämnare, och användare samlas varje år på en ny plats för att utveckla idéer, samarbeta och socialisera. Mer information om DebConf finns tillgänglig från Debconfs webbplats.

Kontakt Information

För mer information, vänligen besök DebConf12's webbsidor eller skicka e-post till <press@debconf.org>.