Sikkerhedsunderstøttelsen af Debian 5.0 er ophørt

9. februar 2012

Sikkerhedsunderstøttelsen af Debian GNU/Linux 5.0 ophørte den 6. februar

Et år efter udgivelsen af Debian 6.0 alias Squeeze og næsten tre år efter udgivelsen af Debian GNU/Linux 5.0 alias Lenny, ophørte sikkerhedsunderstøttelsen af den gamle distribution (5.0 alias Lenny) for et par dage siden. Debian-projektet er stolt over, at have kunnet understøtte sin gamle distribution i så lang tid, og endda et år efter en ny version blev udgivet.

Debian-projektet udgav Debian 6.0 alias Squeeze den 6. februar 2011. Brugere og distributører fik et år til at opgradere deres gamle installationer til den aktuelle stabile udgave. Dermed er sikkerhedsunderstøttelsen af den gamle 5.0-udgave ophørt pr. den 6. februar 2012, som tidligere annonceret.

Tidligere annoncerede sikkerhedsopdateringer til den gamle stabile udgave vil fortsat være tilgængelige fra security.debian.org.

Sikkerhedsopdateringer

Debians Security Team stiller sikkerhedsopdateringer til rådighed til den aktuelle distribution via <http://security.debian.org/>. Sikkerhedsopdateringer til den gamle distribution stilles desuden til rådighed i et år efter en nye distribution er blevet udgivet eller indtil den aktuelle distribution erstattes, alt efter hvad der sker først.

Opgradering til Debian 6.0 alias Squeeze

Opgradering til Debian 6.0 fra den tidligere udgave, Debian GNU/Linux 5.0 alias Lenny, håndteres automatisk af pakkehåndteringsværktøjet apt-get i de fleste opsætninger, og til en vis grad også af pakkehåndteringsværktøjet aptitude. Som altid kan Debian GNU/Linux-systemer opgraderes smertefrit, på stedet, uden tvungen nedetid, men det anbefales kraftigt, at læse udgivelsesbemærkningerne i fald der er registreret problemer, og for at få detaljerede oplysninger om installering og opgradering.

Om Debian

Debian er et frit styresystem, der udvikles af tusindvis af frivillige fra hele verden, der samarbejder via internettet. Debians dedikation til fri software, dets nonprofitkarakter og dets åbne undviklingsmodel, gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets hovedstyrker er dets fundament af frivillige, dets dedikation til Debians sociale kontrakt og dets engagement i at tilbyde det bedst mulige styresystem. Debian 6.0 er endnu et vigtigt skridt i den retning.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.