Debian-projektet genvælger Stefano Zacchiroli som projektleder

15. april 2012

I overensstemmelse med vedtægterne, har Debian-projektet netop genvalgt Stefano Zacchiroli til et tredje år som Debians projektleder. Flere end 80 procent af stemmerne havde ham som deres første valg (eller på lige fod med andre) på deres stemmeseddel. Det er første gang i projektets historie, at en kandidat vinder for tredje år i træk.

Stefanos store stemmeflertal i forhold til konkurrenterne, viser hvor tilfreds Debian-projektet hidtil har været med hans arbejdet, og dets ønske om at han repræsenterer projektet i en sidste valgperiode — Stefano har allerede oplyst, at han ikke vil søge genvalg næste år. Wouter Verhelst og Gergely Nagy fik også megen støtte fra Debian-projektets medlemmer, begge med hundredevis af stemmer før valgmuligheden None of the above (ingen af ovennævnte).

Stefano har været Debian Developer siden marts 2001 og bidrag i lang tid til flere kerneservices, så som Debians Package Tracking System og dets Quality Assurance Team. Han blev Debians projektleder i 2010, og blev genvalgt i 2011 uden modkandidater. Efter offentliggørelse af, at han havde vundet årets valg, sagde Stefano: Jeg er smigret ved den tillid, Debian-medlemmerne tidligere har vist mig, og som nu er fornyet med dette valg. Jeg har stor beundring for demokratiske processer, og jeg kan ikke være mere glad for, at skulle være DPL i et år mere. Jeg har på fornemmelsen, at mine planer for året vil være ret pressede, og parallelt hermed, vil jeg arbejde på at gøre mig selv erstattlig.

Debian anvender Condorcet-stemmemetoden vil projektledervalgene. Det detaljerede valgresultat kan ses på valgsiden.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.