Debian välkomnar mångfald

6 juni 2012

Debianprojektet tillkännager nöjt tillgängligheten av dess mångfaldserkännande, som är godkänt av en stor majoritet av projektmedlemmarna.

Den tekniska sidan av Debianprojektet är redan hängiven till mångfald: vi accepterar inte diskriminering av personer, grupper eller arbetsområden i våran mjukvara (Debians Riktlinjer för Fri Mjukvara, punkt 5 och 6). Nu välkomnar gemenskapsdelen av Debianprojektet uttryckligen alla och uppmuntrar deras deltagande.

De konstruktiva och fruktsamma diskussionerna som ledda till den nuvarande versionen av detta uttalande var ordentligt uppmuntrande, sa Francesca Ciceri, som föreslog det ursprungliga utkastet och tog en stor mängd andra åsikter i åtanke. Francesca lade till: Jag skulle vilja tacka alla som har deltagit i beredningsprocessen som har föreslagit förändringar och rättningar, förklarat olika synsätt och som har godkänt detta initiativ.

Detta erkännande markerar en ny fas i processen för att välkomna bidragslämnare till vårat projek, sa Stefano Zacchiroli, Debians Prjektledare. Mångfald i en gemenskap går hand i hand med en gemenskaps rikedom.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock för att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet växt till att vara ett av de största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen samarbetar för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Då det är översatt till sjuttio språk och stödjer en stor uppsättning olika datortyper, kallar Debian sig självt det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller skicka ett e-brev till <press@debian.org>.