DebConf gör landvinningar i Centralamerika

16 juli 2012

Detta års DebConf i Managua tog Debian till en ny del av världen som alldeles för sällan besöks av större Fri Mjukvaruevenemang, vilket tillät projektet att nå ut till nya bidragslämnare och tillät det att lära sig nya perspektiv, förutom att fortsätta dess hårda arbete mot nästa stabila utgåva av Debian.

Omkring 200 personer från 32 olika länder deltog i konferensen, och den hjälpte många att ta sina första steg som bidragslämnare till Debian, inklusive ett stort antal entusiastiska nya frivilliga från länder i Centralamerika.

98 föreläsningar hölls, med höjdpunkter som:

DebConf12 var en underbar erfarenhet och en fantastisk möjlighet för den lokala gemenskapen att knyta närmre band till projektet, sa Leandro Gómez, från den lokala gruppen för DebConf12.Detta års konferens kommer definitivt att ge nya bidragslämnare till Debianprojektet från den Centralamerikanska regionen.

Gaudenz Steinlin från DebConf-gruppen sa: Jag är väldigt imponerad av detta årets team av lokala och Debianorganisatörer som arbetade tillsammans för att producera detta vitala evenemang i Debians kalender. Jag glädjer mig till att välkommna alla till Schweiz nästa år.

DebConf 2013 kommer att hållas i Le Camp, Vaumarcus, Schweiz, och kommer återigen att vara en fantastisk möjlighet att ta utvecklingen av Debian vidare.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekten. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Om DebConf

DebConf är Debianprojektets utvecklarkonferens. Utöver ett fullt schema med tekniska, sociala och policyföreläsningar så tillhandahåller DebConf en möjlighet för utvecklare, bidragslämnare och andra intresserade att mötas personligen och jobba närmare tillsammans. Det har ägt rum årligen sedan 2000 på så olika platser som Skottland, Argentina och Bosnien och Hercegovina. Mer information om DebConf finns tillgänglig på https://debconf.org/.

Om DebConf12

Mer information om DebConf12 kan hittas på konferensens webbplats eller genom att kontakta DebConfs Globala Pressgrupp på <press@debconf.org>.

Contact Information

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.