DebConf 14 slutter i Portland og datoer for DebConf 15 offentliggjort

31. august 2014

I dag, søndag den 31. august 2014, sluttede den årlige Debian Developers and Contributors Conference. Med over 300 deltagere fra hele verden og 80 timers foredrag i løbet af over 100 arrangementer, erklærer den lokale organiseringsleder Steve Langasek, konferencen for en succes.

Jeg er tilfreds med hvordan konferencen er forløbet. Hver år bliver jeg imponeret over konferencedeltagernes engagement i at udvikle det største frie styresystem i verden, og i år var ingen undtagelse. DebConf er omdrejningspunktet for alle, der er involveret i projektet, og det hjælper virkelig med til, at vi sammen ikke blot fremstiller Debian, men også et fri software-økosystem, uden hvilket konferencen ikke ville være mulig, sagde Steve.

Udvalgte højdepunkter:

Til glæde for dem, der ikke var i stand til at deltage, blev foredrag og sessioner optaget og streamet direkte, og videoerne gøres tilgængelige på Debians mødearkivwebsted.

Næste år finder DebConf sted i Heidelberg i Tyskland, fra den 15. til 22. august 2015. De lokale organisatorer arrangerer igen Debcamp i dagene før DebConf, en mulighed for at samarbejde mere intensivt på at forbedre distributionen. Lokal organisator Michael Banck sagde, at Vi inviterer alle til Heidelberg til næste års DebConf. Det valgte konferencested gør det muligt at have alt samlet under ét tag, med en masse plads og natur uden om. Jeg ser frem til endnu en succesrig konference.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Skotland, Argentina, Bosien-Hercegovina. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.