Ny spegling av Debians säkerhetsarkiv för Asien

2 februari 2015

Debianprojektet tillkännager stolt en ny spegling av security.debian.org med hårdvara och hosting tillhandahållet av SAKURA Internet, Inc. Denna nya värd är placerad i och tillhandahåller innehåll från Japan.

Denna hårdvaru- och hostingdonation kommer att tillåta Debians Systemadministrationsgrupp (DSA) att förbättra Debians kärntjänster genom att tillhandahålla en spegling av säkerhetsarkivet för Asien och samtidigt är det ett steg mot decentralisering av och åtkomst till stabila säkerhetsspeglingar för hela världen.

I kombination med GeoDNS-funktionaliteten som används av Debian, skall denna nya spegling snabba upp nedladdningar för våra användare i det geografiska området drastiskt. Detta är en välkommen förbättring till den världsomspännande täckningen av dedikerade officiella speglingar av security.debian.org, som administreras av Debianprojektet, säger Martin Zobel-Helas, en medlem av Debians systemadministratörsgrupp.

SAKURA Internet är en ledande Japansk leverantör av webbhotell som är värd för många servrar som kör operativsystemet Debian. SAKURA är hedrade att ha fått möjligheten att stödja Debians säkerhetsspeglingssystem och önskar att fortsatt stödja Debiangemenskapen, säger Kunihiro Tanaka, grundare, VD, och koncernchef över SAKURA Internet.

Om SAKURA Internet

SAKURA Internet, Inc (3778:Tokyo) är en ledande oberoende Internet Data Center-leverantör i Japan. Företaget har tillhandahållt Internettjänster sedan 1996 och har fått många kunder och användare genom att erbjuda uthyrning av serverplatser, hosting, VPS, och datacentertjänster inklusive Molntjänster.

Lär mer om SAKURA's nyaste Datacenter på http://ishikari.sakura.ad.jp/index_eng.html.

Om Debian

Debianprojektet grundades 1993 av Ian Murdock med målsättningen att vara ett i sanning fritt gemenskapsprojekt. Sedan dess har projektet vuxit till att vara ett av världens största och mest inflytelserika öppenkällkodsprojekt. Tusentals frivilliga från hela världen jobbar tillsammans för att skapa och underhålla Debianmjukvara. Tillgängligt i 70 språk, och med stöd för en stor mängd datortyper, kallar sig Debian det universella operativsystemet.

Kontaktinformation

För mer information, besök vänligen Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.