Debianprojektet sörjer förlusten av Kristoffer H. Rose

27 september 2016

Debianprojektet fick nyligen veta att det har förlorat en medlem av sin gemenskap. Kristoffer H. Rose dog den 17de september efter en intensiv men kort kamp med myelofibros.

Kristoffer var en bidragslämnare till Debianprojektet sedan projektets tidiga dagar, och var uppströmsutvecklare för flera paket som fortfarande finns i Debianarkivet idag, så som LaTeX-paketet Xy-pic och FlexML. Vid återkomsten till projektet efter flera års frånvaro hade många av oss glädjen att träffa honom under DebConf15 i Heidelberg.

Debianprojektet hedrar hans goda arbete och starka dedikation till Debian och fri mjukvara. Kristoffer's breda tekniska kunskap och hans förmåga att dela denna kunskap med andra kommer att saknas. Kristoffers bidrag kommer inte att glömmas och hans arbetes höga standard kommer att tjäna som en inspiration för andra.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av fri mjukvara som ger frivilligt av sin tid och insats för att producera det helt fria operativsystemet Debian GNU/Linux.

Kontaktinformation

För mer information, var vänlig besök Debians webbplats på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.