Debians officiella kommunikationskanaler

16 mars 2020

Då och då får vi frågor i Debian om våra officiella kommunikationskanaler och frågor om statusen för Debian om vilka som kan äga liknande namngivna webbplatser.

Debians huvudwebbplats www.debian.org är vårt primära kommunikationsmedium. De som söker information om aktuella evenemang och utvecklingsframsteg i gemenskapen kan vara intresserade av Debiannyheter-sektionen av Debians webbplats. För mindre formella tillkännagivanden har vi den officiella bloggen Bits from Debian, samt tjänsten Debian micronews för kortare nyheter.

Vårt officiella nyhetsbrev Debians projektnyheter och alla våra officiella tillkännagivanden av nyheter eller projektförändringar postas både på vår webbsida och vår officiella sändlista debian-announce eller debian-news. Publicering till dessa sändlistor är begränsat.

Vi vill även ta denna möjlighet att tillkännage hur Debianprojektet, eller förkortat Debian, är strukturerat.

Debian har en struktur som regleras av våra stadgar. Tjänstemän och delegerade medlemmar listas på vår sida för vår organisationsstruktur. Ytterligare grupper listas på vår sida för grupper.

Den fullständiga listan på officiella Debianmedlemmar kan hittas på vår sida Nya medlemmar, där våra medlemskap hanteras. En mer fullständig lista på bidragslämnare till Debian kan hittas på vår sida Bidragslämnare.

Om du har frågor kan du (på engelska) nå pressgruppen på <press@debian.org>.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av fri mjukvara som ger frivilligt av sin tid och insats för att producera det helt fria operativsystemet Debian.

Kontaktinformation

För ytterligare information, vänligen besök Debians webbsidor på https://www.debian.org/ eller skicka e-post (på engelska) till <press@debian.org>.