Het Debian-project rouwt om het verlies van Abraham Raji

14 september 2023

Het Debian-project heeft een lid van zijn gemeenschap verloren. Op 13 september 2023 raakte Abraham Raji betrokken bij een dodelijk ongeval tijdens een kajaktocht.

Abraham was een populaire en gerespecteerde Debian-ontwikkelaar en een prominent voorvechter van vrije software in zijn thuisstaat Kerala, India. Hij was een getalenteerd grafisch ontwerper en leidde het ontwerpen en uitwerken van de huisstijl voor DebConf23 en verschillende andere lokale evenementen in de afgelopen jaren. Abraham investeerde onbaatzuchtig tijd in het begeleiden van nieuwe medewerkers van het Debian-project, en hij speelde een belangrijke rol bij het creëren en onderhouden van de Indiase versie van de website van Debian.

Het Debian-project eert zijn kwaliteitsvol werk en zijn sterke toewijding aan Debian en Vrije Software. De bijdragen van Abraham zullen niet worden vergeten en de hoge standaarden van zijn werk zullen een inspiratie blijven voor anderen.

Over Debian

Het Debian-project is een samenwerkingsverband van ontwikkelaars van vrije software die vrijwillig tijd en moeite steken in het produceren van het volledig vrije besturingssysteem Debian.

Contactinformatie

Ga voor verdere informatie naar de webpagina's van Debian op https://www.debian.org/ of stuur een e-mail naar <press@debian.org>.