Debianprojektet sörjer förlusten av Abraham Raji

14 september 2023

Debianprojektet har förlorat en medlem av sin gemenskap. Den 13 september var Abraham Raji iblandad i en dödsolycka under en kajakfärd.

Abraham var en populär och respekterad Debianutvecklare så väl som en förkämpe för fri programvara i sin hemstat Kerala, Indien. Han var en begåvad designer som ledde design- och varumärkesarbete för DebConf23 och flera andra lokala evenemang under de senaste åren. Abraham gav sin tid osjälviskt när han handledde nya bidragslämnare i Debianprojektet och var avgörande för att skapa och underhålla webbplatsen för Debian Indien.

Debianprojektet hedrar hans goda arbete och starka engagemang i Debian och fri mjukvara. Abrahams bidrag kommer inte att glömmas och hans arbetes höga standard kommer att fortsätta att fungera som en inspiration för andra.

Om Debian

Debianprojektet är en sammanslutning av utvecklare av fri mjukvara som ger frivilligt av sin tid och insats för att producera det helt fria operativsystemet Debian.

Kontaktinformation

För ytterligare information, var vänlig besök Debians webbplats på http://www.debian.org/ eller skicka e-post till <press@debian.org>.