Debian Weekly News - 10 maj 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Richard Braakman skrev om planerna inför nästa Debianutgåva. Han listade flera möjliga mål för den, bland annat att det inte bör finnas några kritiska fel, fungerande diskettuppsättningar för alla maskinvaruarkitekturer, PAM-stöd, Perl 5.005 och FHS-stöd. ”Vi är minst en månad från en frysning, och sannolikt betydligt längre än så.

Corels Dave Neil skrev om vad Corel planerar att göra med Debian. Han diskuterar hur Corel planerar att modifiera Debians installationsprocedur, bland annat med en X-baserad installation. De verkar väldigt öppna för respons från Debianfolket.

Vad gäller säkerhet så har rsync ett säkerhetshål som kan utlösas vi sällsynta fall, en fix för detta har skickats in till både stable och unstable. Dessutom har ett säkerhetshål fixats i zmailer.

Anthony Towns skrev om IPv6 och Debian. En sändlista kallad debian-ipv6 skapats. Det finns visst begränsat stöd för IPv6 i potatos netbase-paket, och flertalet andra paket har byggts med IPv6-stöd, och finns tillgängliga från de platser som anges i meddelandet.

Debian JP-projektet släppte under veckan "slink-JP", vilket består av över 200 japanskrelaterade Debianpaket, under veckan. Enligt detta e-postmeddelande är Debian JPs medlemmar intresserade att även bli Debianutvecklare och slå samman sitt arbete med Debianprojektet.

Debattklimatet på debian-policy-sändlistan har hettats upp på sistone, och flera förslag är nu på väg, bland andra att anta FHS, skapa en utmp-grupp, lägga till libtools .la-filer till -dev-paket, och att använda logrotate i stället för savlog. För detaljer, se veckosummeringen.

Om du använder Debian Sparc, se upp – glibc2.1-paketet som skickades in förra veckan är ännu inte helt klart, och kan medföra problem. De djärva rekommenderas köra åtminstone version 2.2.7 av kärnan innan de uppgraderar till glibc2.1.1.

Inofficiella paket med den senaste versionen av KDE finns nu tillgängliga för i386 och Alpha. Ivan E. Moore kommer åt KDEs källkodsträd via CVS och kommer att göra det möjligt att bygga .deb-paket direkt från KDE-källkoden utan några modifikationer. Självklart kommer KDE att även fortsatt hamna utanför Debian på grund av licensproblemen.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och 17 andra paket:

Servernyheter:

Tack till Randolph Chung och Christian Mader för bidrag.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.