Debian Weekly News - 12 oktober 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Nu är det bekräftat: Debian tar inte emot nya medlemmar just nu. Wichert Akkerman skrev och förklarade situationen: ”Som du kanske hört eller till och med själv råkat ut för, så tar Debians nyutvecklargrupp för tillfället inte mot några förfrågningar. Gruppen försöker få rätsida på några problem de har upptäckt med hur Debianmedlemskap hanteras för tillfället, och har valt att stänga medlemsansökningarna tills detta har fixats.” Han förklarade också vad som görs för att rätta till situationen: ”Vi arbetar på en ny struktur för att hantera förfrågningar om att bli ny deltagare, och vi hoppas bli klara så fort som möjligt. Ett förslag angående detta kommer att postas på debian-devel-listan inom en snar framtid. När väl den nya strukturen är på plats kommer ansökningslistan åter att öppnas, och vi kommer att göra en kungörelse om detta.

Frysstatus: Frysdatumet för Debian är fortfarande planerat till den första november, vilket är om bara några veckor. Bland arbetet för att uppnå detta under veckan kan noteras:

Debian i förpackning bör nå affärerna inom kort. Den förpackade versionen inkluderar O'Reillys nya Debianbok. Läs allt om det på News.com, och i New York Times. Hela O'Reilly-boken finns även tillgänglig på nätet.

I ett försök att reducera icke-tekniska diskussioner på debian-devel har sändlistan debian-project startas. Det är en öppen lista för organisatoriska och, om nödvändigt, politiska diskussioner.

Debian dyker upp på mässor överallt. Jules Bean skrev en rapport från Debians närvaro på Linux Expo i London. Och här finns en rapport från Debians närvaro på Pluto Meeting i Italien. Dessutom är Linux Showcase nära förestående, och flertalet Debianfolk kommer att finnas i vår monter där.

Som vanligt finns en ny utgåva av Debian JP-nyheterna att läsa.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och 41 andra paket:

Tack till Randolph Chung och Katsura S. Yoshio för bidrag. Randolph Chung kommer att hjälpa till som gästredaktör nästa vecka då Joey Hess befinner sig på Atlanta Linux Showcase.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.