Debian Weekly News - 20 oktober 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Atlanta Linux Showcase var veckans evenemang. Här följer en rapport från Joey Hess:

Debian fanns överallt på på Atlanta Linux Showcase, från de två Debianböckerna på mässgolvet, till Debianförpackningen som delades ut i VAs monter, till frisbees och gnuggtatueringar med Debianlogotypen på. Naturligtvis hade Debian också en monter, med en webbkamera och exempel på Debian körandes på olika maskinvara, från en NeXT till Sparc. Den förpackade utgåvan och försäljning av andra Debianprylar genererade mycket intresse för oss. Bland utvecklarna som deltog fanns några verkliga veteraner, vilket resulterade i några verkligt bra sena kvällssamtal.

Zephaniah Mercury Hull vann NeXT-maskinen från Novare genom att lyckas få Linux att köra på maskinen. Bilder från mässan finns också.

Viss oro uttrycktes angående storleken på startdisketterna för potato. Uppenbarligen är basfilen för installationen bortemot 15 Mbyte stor. Startdisketgruppen jobbar hårt på att se till att de flesta inte kommer att tvingas skapa 16 disketter för att installera potato.

På ungefär samma grunder har det förekommit klagomål om att väldigt stora datapaket inte bör placeras i arkivet. Ett 47 Mbyte stort paket (gmt-coast-full) sändes nyligen in. Debianarkivet är för närvarande omkring 10 Gbyte stort, och är snabbt växande. Det förekommer viss oro att vi kommer att tappa många speglar om arkivet fortsätter växa med samma hastighet.

En ny version av dpkg sändes in av vår orädde projektledare, innehållandes rättesler från Ben Collins för några riktigt gamla fel.

Flera paket har bytt namn under veckan, vilket har orsakat viss förvirring. Lesstifpaketet har bytt namn till lesstif1, qt1- och qt2-paketen har bytt namn till libqt1 respektive libqt2, och bzip2-paketet har delats upp i bzip2 och libbz2. Några paket är fortfarande trasiga på grund av dessa ändringar.

Ett nytt fingergränssnitt till utvecklarkatalogen utannonserades. Detta är mest användbart för att komma åt utvecklares GPG-/PGP-nycklar. finger help@db.debian.org för information om hur det fungerar.

Några intressanta förslag under veckan:

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och 132 andra paket:

Denna utgåva av DWN sammanställdes av Randolph Chung. Joey Hess är tillbaka nästa vecka.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.