Debian Weekly News - 26 oktober 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare. Med frysdatumet snabbt närmande sig börjar det brinna i knutarna.

Den trettionde kommer ett BugSquash-party att anordnas, under vilket så många utvecklare som möjligt kommer att arbeta med att rätta till så många kritiska fel som möjligt. Evenemanget kommer att samordnas via irc. Tidigare BugSquash-partyn har varit framgångsrika när det gäller att avhjälpa flertalet fel, så om du har lite tid över under veckoslutet så ser vi gärna att du deltar.

Storleket för Debian är alltjämt ett orosmoment denna veckan. Potato är för stor för för att få plats på två cd-skivor med binärpaket, och nästan alla tycker att Debian börjar bli svåröverskådligt. 47Mbyte-paktet som omnämndes förra veckan togs bort från arkivet, på uppmaning från dess ansvarige, och andra raderingar undersöks.

Arbetet med startdisketterna fortsätter på flera fronter, med bland annat autodetektering av maskinvara, arbete på busybox, och diskussioner om hur de kan fås att använda en initrd.

Dpkgs lista över fel är nu mindre och bättre organiserad. Dpkg har nu färre än 200 fel. Denna häpnadsväckande bedrift (dpkg har brukat haft över 500 fel) är resultatet av omfattande arbete på dpkg, såväl som en ny avdelning inom felrapporteringssystemet.

En senkommen säkerhetsnotis: Ett rättat apmd-paket släpptes till stable-versionen under förra veckan. Den rättar till ett säkerhetshål orsakat av buffertspill.

Om du på något sätt representerar Debian vill Wichert höra av från dig. Han sammanställer en lista över folk som representerar Debian i LPI, LSB, osv, för att publicera på webben.

Lalo Martins skrev ett förslag om att låta Debian använda paketpooler så fort potato har frusits. Han har för avsikt att starta en omröstning inom två veckor. Paketpooler har ofta tidigare diskuterats, men ingenting har hänt vad gäller att implementera dem, men detta kan kanske få saker i rullning, även om det kan vara svårt att implementera allt i tid. Anthony Towns skrev ett motförslag som har många trevliga funktioner från paketpooler, utan att behöva några större förändringar i arkivet.

Som vanligt finns Debian-JP-nyheter att läsa.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och 59 andra paket:

Debian på ALS genom Branden Robinsons ögon visar några av de bästa webbkamerabilderna från ALS med skojiga kommentarer. Och som om det inte vore nog finns det ännu fler bilder.

Tack till Randolph Chung och Katsura S. Yoshio för bidrag.


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.