Debian Weekly News - 23 februari 2000

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Över 100 paket riskerar att tas bort från Debian. Richard Braakman sammanställde en lista över paket som är på väg mot de kritiska felens bugghorisont och därmed kan komma att tas bort inom mindre än en vecka från idag om felen inte rättas till. Bland de hotade paketen finns apache, fetchmail, gpm, och samba. Bugghorisonten har redan lett till en signifikant minskning i storleken på listan över kritiska fel när folk arbetar på att rätta felen i tid. Det kanske bästa exemplet på detta är detta projekt för att rätta alla fel i openssh. Dock verkar det fortfarande som om den 28:e kan komma att bli en mycket intressant och händelserik dag.

Valen till nästa projektledare för Debian har påbörjats> och kommer att avslutas om två veckor. Utvecklare kan hämta en valsedel och rösta. Linux.com publicerar intervjuer med kandidaterna, först ut är Ben Collins.

Dale Scheetz skrev en sammanfattning över vad nyutvecklargruppen håller på med: arbetet fortgår med såväl webbplatsen, den bakomliggande databasen och checklistan. Inom kort planerar de att ”köra ett ’testfall’ genom processen för att finna eventuella problem”, och sedan börja med den existerande kön av folk som väntat länge på att nya utvecklare åter skall börja antas. Detta bör hända inom de kommande veckorna.

Kommer Debian Alpha vara i ett sådant skick att det kan släppas med övriga delar av potato? David Huggins-Daines väckte ett antal frågeställningar – många paket kan inte kompileras på alpha som det ser ut nu, C++-program har stora problem, Debian Alpha är inte binärkompatibelt med Red Hat, och ”i korthet är vårt system en enda röra på grund av paket helt utom vår kontroll”. David föreslog att vi återgår till en tidigare version av egcs för Alpha, då det verkar vara gcc som är roten till alla dessa problem.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande, och 60 andra paket:

(Tack Randolph.)


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.