Debians projektnyheder - 7. januar 2013

Velkommen til årets første udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Sikkerhedsindbrud i wiki.debian.org: globale adgangskoder er nulstillet

Steve McIntyre, administrator af Debian-wikien, offentligjorde at på grund af et sikkerhedsindbrud er adgangskoderne til alle konti på wiki.debian.org blevet nulstillet. For igen at kunne få adgang til sin wikikonto, skal man følge metoden til at få en ny adgangskode. I mailen forklarede Steve, at Debians Security Team nyligt fandt en sårbarhed i pakken moin, som havde været udnyttet med held på wiki.debian.org. Wikien er allerede blevet flyttet til en anden server og man er i færd med at analysere den gamle server.

Bits fra DPL'en

Stefano Zacchiroli sendte sin månedlige rapport over DPL-aktiviteterne i december 2012. Stefano rapporterede om fremskridt i eksperimentet med DPL helpers (DPL-hjælpere), samt samarbejdet med eksterne projekter så som Open Source Initiative (OSI) og Free Software Foundation (FSF). Desuden rapporterede Stefano, at domænet debian.eu langt om længe er kommet under Debian System Administrators' kontrol.

Andet nyt

Den 33. udgave af forskelligt nyt til udviklere, er blevet udgivet, og dækker følgende emner:

Andreas Tille offentliggjorde at statistikkerne om udvalgte hold i Debian er blevet opdateret, og nu indeholder hele 2012.

Nye Debian Contributors

1 personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils David Smith velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 171 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 116 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har nyligt udgivet bulletiner om (blandt andre) disse pakker: wireshark, mahara, elinks, moin, virtualbox-ose, ghostscript, mediawiki-extensions, rails, weechat, nss, cups, gnupg og gnupg2. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians Security Team, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 519 pakker forældreløse og 141 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Francesca Ciceri og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.