Debians projektnyheder - 4. februar 2013

Velkommen til årets tredje udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

DebConf13's konferencested og datoer

Moray Allan og Didier Raboud kom med nogle opdateringer vedrørende den kommende DebConf13, som finder sted i Le Camp i Vaumarcus, Schweiz. I blogindlægget bekræftede de, at konferencen finder sted fra den 11. til 18. august. Hvad angår DebCamp, under hvilken forskellige Debian-hold normalt arbejder på specifikke problemstillinger og projekter, forklarede forfatterne at den formentlig vil finde sted i den samme uge som konferencen: Af budgetmæssige årsager er planen i øjeblikket at kombinere de to ugers aktiviteter til ét forløb på otte dage. Hvis du synes det er ærgerligt, er det ikke for sent at ændre det — bliv medlem af fundraisingholdet og kom hurtigt i gang med arbejdet!. I starten af marts vil man formentlige kunne begynde at tilmelde sig.

Beslægtetet hermed sendte DebConf-holdet en opfordring til at komme med bud på hvor DebConf14 skal afholdes. Hvis du er interesseret i at komme med et bud vedrørende DebConf14, så send en engelsksproget mail til deres postliste. Du opfordres også til at overveje mulige konferencesteder til DebConf15.
Folk, der er interesserede i at hjælpe med at organisere DebConf, er velkomne til at blive medlemmer af holdet, og finde ud af hvor de kan hjælpe, ved at skrive på engelsk på deres postliste eller i kanalen #debconf-team på irc.debian.org.

Automatisering af Debian-bootstrapping

Johannes Schauer forfattede en detaljeret rapport med status på sit Port bootstrap build-ordering tool, der sidste år begyndte som et Debian GSoC-projekt med det formål at løse cykliske opbygningsafhængigheder, gørende det muligt at automatisere bootstrapping af Debian på nye arkitekturer. Siden november 2012 har projektet nået nogle vigtige milepæle, så som et mindre monolitisk værktøjssæt, en ny afhængighedsgrafsdefinition, to nye måder at bryde ud af afhængighedscyklusser på samt en tilpasning af algoritmen, som gør det muligt at få en mere præcis opbygningsrækkefølge.

Interview

Der har været et interview med Florian Weimer fra Debian Security Team i forbindelse med hans foredrag Trends in Open Source Security under FOSDEM 2013.

Andet nyt

Ifølge W3Techs, er Debian den mest populære Linux-distribution til webservere. I øjeblikket er markedsandelen 32,9 procent blandt alle websteder, som anvender Linux, og tallet er stigende.

Ben Hutchings offentliggjorde den fjerde del af sin serie What's in the Linux kernel for Debian 7.0 Wheezy (Hvad er der i Linux-kernen i Debian 7.0 Wheezy). Ben bad også om hjælp til at teste SAS-drivere til den næste punktopdatering af Debian stable.

Neil McGovern sendte nogle bits fra Release Team, hvor han rapporterede om den aktuelle status på frysningen. Neil søger desuden efter frivillige til at hjælpe med Udgivelsesbemærkningerne, i særdeleshed nogen der har erfaring med kFreeBSD og som er i stand til at lave Udgivelsesbemærkningerne til den portering.

På postlisten debian-project er der en interessant diskussion i gang om hvordan unge menneskers erfaringer med computere har forandret sig i årenes løb og hvordan det påvirker Debian, både hvad angår bidragydere og brugere.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debians Events Team.

Nye Debian Contributors

Fire ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, to ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers og fem personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Anton Gladky, Andreas Beckmann, Brian Thomason, Laszlo Kajan, Jean-Michel Vourgère, Richard Hartmann, Vincent W. Chen, Willem van den Akker, James Bennet, Casper Gielen og Stein Magnus Jodal velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 224 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 92 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker:ganglia, movabletype-opensource, ircd-ratbox, rails, libupnp, libupnp4, samba og nagios3. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians Security Team, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

21 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv.Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 530 pakker forældreløse og 141 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Francesca Ciceri, Justin B Rye og Paul Wise.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.