Debians projektnyheder - 15. april 2013

Velkommen til årets ottende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Ny DPL valgt

Lucas Nussbaum er netop af Debian-udviklerne blevet valgt med et lille flertal foran sin primære modstander, Moray Allan, med det formål at repræsentere projektet. Stefano Zacchiroli, den afgående projektleder, hilser sin efterfølger velkommen: Jeg har kendt Lucas Nussbaum og hans lidenskabelige involvering i Debian i efterhånden mange år, og jeg stoler på at projektet med ham vil være i gode hænder. Held og lykke, Lucas!

Debian accepteret til Google Summer of Code

For ottende år i træk, er Debian blevet accepteret som en mentororganisation til Google Summer of Code (SoC), med forslag til en række stipendier til studerende på 18 år eller derover, der har til formål at skrive kode til udvalgte fri og open source-softwareprojekter. Studerende, som kan komme i betragtning, kan konsultere projektlisten, som er foreslået af Debian, og kontakte mentorer med henblik på at forberede deres ansøgning. Flere oplysninger er tilgængelige på den dedikerede wikiside. Hvis du er interesseret i at ansøge om deltagelse i programmet, så send en engelsksproget e-mail til SoC-koordineringspostlisten, eller kom ind og chat i IRC-kanalen Debians SoC-hold også på udkig efter med-mentorer til de foreslåede projekter.

Debian deltager i Outreach Program for Women

Mònica Ramírez Arceda annoncerede, at Debian vil deltage i den næste runde af Free and Open Source Software Outreach Program for Women, der blev iværksat i 2006 af GNOME Foundation, med deltagelse af andre FOSS-organisationer. Debian foreslår et partnerskab fra juni til september, hvor der kan arbejdes på alle former for projekter, herunder kodning, design, marketing og webudvikling. Alle kvinder, der endnu ikke er Debian Developers eller Debian Maintainers, opfordres til at ansøge. Der er ingen aldersbegrænsinger og ansøgerne behøver ikke at være studerende. Konsulter den dedikerede wikiside for flere oplysninger.

Andet nyt

Bruce Byfield, en canadisk journalist, skrev en artikel hvori han forsøgte at tilbagevise nogle myter om Debian.

DebConf-holdet har annonceret, at DebConf14 vil finde sted i Portland, Oregon, USA i august 2014.

Sylvestre Ledru bloggede om at der er nye Twitter- og Identi.ca-feeds vedrørende de seneste uploads til Debian-arkivet, ud over de allerede eksisterende vedrørende NEW-køen, nye fejl og fjernede pakker.

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 39 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 32 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: libapache-mod-security, postgresql-9.1 og postgresql-8.4. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet opdateringsannonceringer vedrørende pakkerne: postgresql-9.0 og postgresql-9.1. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

228 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 513 pakker forældreløse og 147 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.