Debians projektnyheder - 10. juni 2013

Velkommen til årets tolvte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Velkommen til Debian GSoC-studerende

Debian-projektet er stolt over at kunne offentliggøre, at i år er 16 studerende blevet accepteret i Google Summer of Code-programmet, med det formål at arbejde på at forbedre Debian. Antallet af accepterede studerende er det højeste siden Debian begyndte at deltage i programmet. Listen over valgte studerende og de projekter, de arbejder på, er offentligt tilgængelig. Hvis man er interesseret i et af projekterne, opfordres man til at deltage på IRC-kanalen #debian-soc, eller kontakte de studerende og deres mentorer direkte.

Outreach Program for Women, resultatet af eksperimentet

Mònica Ramírez Arceda offentliggjorde resultatet af Debians deltagelse i Outreach Program for Women. En af de fire ansøgere blev accepteret, men blev samtidig accepteret i Google Summer of Code. Som følge heraf, blev praktikopholdet ikke benyttet. Da Outreach Program for Women afvikles to gange årligt, har Mònica påbegyndt en debat om yderligere Debian-deltagelse, med opfordring til at flere frivillige melder sig. Man kan deltage IRC-kanalen #debian-opw, hvis man har lyst til at hjælpe initiativet.

Bits fra DPL'en

Lucas Nussbaum sendte sin månedlige rapport over DPL-aktiviteter, dækkende maj 2013. Blandt andet mindede Lucus læserne om, at det stadig er muligt at indsende foredrag til DebConf13, i Vaumarcus, Schweiz, samt forslog oprettelse af et Debian-varemærkehold, til håndtering af forespørgsler om anvendelse af varemærker, der modtages efter udgivelsen af Debians varemærkeregler. Han nævnte også, at diskussioner der opstod under DPL-valgkampen, er blevet opsummeret af Brian Gupta på en dertil oprettet side i Debian-wikien, samt opfordrede folk til at bidrage til vedligeholdelsen af siden, når der opstår nye idéer på Debians lister.

Udløb af debian-multimedia.org

debian-multimedia.org var et populært arkiv indeholdende Debian-pakker. Sidste år blev tjenesten flyttet til et nyt domæne, og på trods af Debians forsøg på at forhindre det, udløb domænet debian-multimedia.org for nylig, og det er nu blevet registeret af nogen, som Debian ikke kender. Det er et godt eksempel på vigtigheden af at anvende kryptografisk sikre APT-arkiver, udtalte DPL Lucas Nussbaum. Debian-projektet benytter lejligheden til at fremhæve behovet for at overveje mulige sikkerhedsrisici ved at benytte tredjepartsarkiver, samt vigtigheden af ikke blindt at tilføje nøgler til APT-nøgleringen.

Andet nyt

En svensk kommunal tjeneste kaldet Fixa Min Gata (fiks min gade), som anvendes til at rapportere huller i vejen, ødelagte fliser, graffiti, ikke-fungerende gadebelysning og andre problemer, rapporteres som kørende på Debian-servere.

Nye Debian Contributors

Fire ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Gianfranco Costamagna, Emmanuel Bourg, Geoffrey Thomas og Prach Pongpanich velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: subversion, telepathy-gabble, wireshark, iceweasel, krb5, gnutls26, otrs2 og chromium-browser. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

612 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 488 pakker forældreløse og 142 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.