Debians projektnyheder - 14. oktober 2013

Velkommen til årets attende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Modsvarende bidrag for 2013 til Debian Outreach Program for Women

I et forsøg på at få flere kvinder involveret i FOSS, vil Debian-projektet deltage i GNOME Foundations Outreach Program for Women (OPW), som er et praktikantprogram svarende til Googles Summer of Code. I modsætning til Googles program, kræver OPW ikke at deltagerne er studerende, og ud over programmeringsprojekter kan der også dækkes opgaver, som ikke har med programmering at gøre, så som oversættelse, grafisk design, dokumentation, fejlsporing og marketing. For at støtte arbejdet, har en af Debians generøse sponsorer tilbudt at give modsvarende bidrag i amerikanske dollar, til at finansiere Debians deltagelse i OPW. For flere oplysninger, se vores Donate now-side. Overvej at blive involveret og del dine ideer med os, for at hjælpe os med i fremtiden at gøre OPW til et endnu mere nyttigt program for Debian. Hvis du ønsker at ansøge om at blive praktikant, så kig på de tilgængelige kodnings- og ikke-kodnings-praktikantpladser, og følg ansøgningsvejledningen.

Bits fra DPL'en

Lucas Nussbaum sendte sin månedlige rapport over DPL-akitivteter, for september 2013. Blandt andre emner efterspurgte Lucas flere dak-udviklere (Debian Archive Kit), softwaresuiten bag Debians arkiv, og debbugs, softwaren bag Debians fejlsporingssystem. Ønsker du at bidrage til et af disse kritiske stykker software i Debians infrastruktur, kan du kontakte de respektive hold direkte via deres post-lister. Han offentliggjorde også en proces, der gør det mere enkelt for Debian System Administrators, at betale mindre udgifter.

Debian bag det største websted i Sverige

Royal Pingdom udgav en artikel om teknologien bag Aftonbladet.se, hovedkomponenenten i det svenske dagblad Aftonbladet. Med avisens tre millioner daglige besøgende og 15 terabyte daglige trafik, er Aftonbladet det største websted i Sverige. Til sin infrastruktur benytter Aftonbladet Debian på serverene, sammen med MySQL og Tomcat.

Automatisk fjernelse af pakker fra testing

Niels Thykier offentliggjorde på vegne af Release Team, at automatisk fjernelse af pakker med udgivelseskritiske fejl, er blevet aktiveret i testingsuiten: Hvis en pakke, som ikke er blandt de afgørende, er ramt af en fejl, der anses som kritisk for udgivelsen i suiterne testing og unstable, og der ikke har været aktivitet på fejlen de seneste fjorten dage, vil den automatisk blive markeret til fjernelse fra suiten testing.

Interview

Lucas Nussbaum, Debians projektleder, blev interviewet af Jonathan Nadeau til Frostcast-podcasten.

Andet nyt

Den anden opdatering af den stabile distribution af Debian (kodenavn Wheezy) blev udgivet den 12. oktober.

Raphael Geissert fortsatte sin blogserie Bashism of the Week, hvor emnet i denne uges artikel var matematik i POSIX Shell.

Paul Sarbinowski udgav i Google Play Store og F-Droid den Android-applikation, som han udviklede under Google Summer of Code: DebianDroid. Med applikationen kan man spore pakker og fejl, eller kigge på nogle Ultimate Debian Database-forespørgsler.

Steve McIntyre offentliggjorde nogle få oplysninger om organiseringen af en Mini DebConf, der kommer til at finde sted i Cambridge i Storbritannien, den 14.-17. november. For yderligere oplysninger og tilmelding, besøg den dedikerede side på DebConf-wikien.

Kommende begivenheder

Der er en kommende Debian-relateret begivenhed:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Otte ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers, og tre personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Alberto Luaces Fernández, Markus Koschany, Eugenio Cano-Manuel Mendoza, James Hunt, Eugene Zhukov, Michele Cane, Tshepang Lekhonkhobe, IOhannes m zmölnig, maxigas, Daniel Lintott og acrefoot velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: linux-2.6, proftpd-dfsg, icedtea-web, kfreebsd-9, torque, nas, typo3-src, gnupg, gnupg2 og ejabberd. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

103 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 532 pakker forældreløse og 151 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Brian Gupta og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.