Debians projektnyheder - 3. juli 2014

Velkommen til årets ellevte udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Status på Google Summer of Code

S.M. Floris gav en statusopdatering vedrørende integration af muon-pakken med apt-listbugs; apt-listbugs advarer brugerne, når de installerer pakker, hvis disse pakker har fejl af typen serious, grave eller critical. Pakken muon er tilgængelig i sit eget git-arkiv på Alioth under forgreningen gsoc-floris-2014. Ian S. Donnelly førte os gennem sine fire ugers erfaring og proces med at implementere Three-Way-mergealgoritmen til Elektra KeySets i C++ til brug i kdb-mergeværktøjet. Andrew Schurman delte sin seneste statusopdatering om Java Project Dependency Builder, der har til formål at kontrollere alle et projekts afhængigheder, for at sikre at kildekoden rent faktisk er fri.

De første foredrag til DebConf14 er blevet accepteret!

Ovenstående er blot de første, accepterede foredrag, og vi accepterer stadig foredrag med relation til Debian: ideer, forslag og historier. Flere oplysninger om hvordan man indsender sit eget forslag, er tilgængelige på arrangementets side.

Debian skifter (tilbage) til GLIBC

For fem år siden skiftede Debian fra GLIBC til EGLIBC-forgreningen som standard-C-bibliotek. Nu omgøres det, da Debian skifter tilbage til GLIBC på grund af EGLIBC-projektets bortgang og opløsningen af GLIBC's forretningsudvalg. Nu hvor GLIBC's forretningsudvalg er væk, er GLIBC blevet åben for peer review, delte arkiver, fjernelse af ports/-mapper, og den mest vigtige EGLIBC-funktionalitet er indført. Den nye glibc-pakke er tilgængelig i experimental.

Andet nyt

Den HackFest, der arrangeres af Tails-projektet (the amnesic incognito live system), finder sted den 5.-6. juli i Paris, med IRILL som vært. Under Tails HackFest kan alle med interesse i at gøre Tails mere brugbar og mere sikker, mødes. Hvis man ønsker at lære om udfordringerne, som Tails står over for, samt hvordan kan man blive en del af løsningne, så vil denne begivenhed være en intens kombination af undervisning, tegning, programmering, deling, læring og fejring, støttet af Debian, IRILL, Mozilla og Tor-projektet.

Nye Debian Contributors

15 personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Gustavo Paniagua dos Santos, Michael Jeanson, Valentin OVD, Punit Agrawal, Andrew Ayer, Thomi Richards, Aurélien Joga, David Steele, Klaus Ethgen, Fabien Spindler, Graeme Gott, Yusuke Yatsuo, Alexander Alemayhu, Ulrike Uhlig og Clément Schreiner velkommen i vores projekt!

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: kfreebsd-9, dpkg, dovecot, iceweasel, icinga, mediawiki, apt, chromium-browser, icedove, php5, nspr, lucene-solr, iodine, tiff, samba, gnupg, gnupg2, libemail-address-perl, and cacti. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet sikkerhedsopdateringsbulletiner vedrørende disse pakker: clamav, tzdata (til wheezy og squeeze) og duo-unix. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debian-holdet med ansvar for langtidsunderstøttelse af squeeze, har udgivet sikkerhedsopdateringsbulletiner vedrørende disse pakker: dovecot, apt, scheme48 og linux-2.6. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, listen med opdateringer til stable og opdateringer til langtidsunderstøttelse) for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

172 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 577 pakker forældreløse og 139 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Jean-Pierre Giraud, Donald Norwood og Paul Wise.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.