De Debian GIS-uitgave

Over deze specifieke uitgave

De specifieke uitgave van Debian voor GIS (Debian GIS Pure Blend) is een project van het GIS team van Debian dat samenwerkt aan het onderhoud van GIS-gerelateerde pakketten voor Debian. Elke Pure Blend (Specifieke Uitgave) is deelverzameling van Debian die kant-en-klaar geconfigureerd werd om een specifieke doelgroep te ondersteunen. Deze deelverzameling is bedoeld om de behoeften te ondersteunen van degenen die werken met kaartgegevens, teledetectie en aardobservatie.

De specifieke uitgave is opgebouwd uit een samengestelde lijst van GIS-software in Debian. De twee belangrijkste producten van de doelgroepspecifieke uitgave zijn een verzameling "metapakketten" en live-images die op een dvd of een USB-stick kunnen worden gezet.

Metapakketten

Metapakketten in Debian zijn pakketten die net als andere pakketten kunnen worden geïnstalleerd, maar die zelf geen software bevatten en in plaats daarvan het pakketsysteem de opdracht geven om een groep andere pakketten te installeren.

Zie de metapakketten gebruiken voor meer informatie over welke metapakketten beschikbaar zijn en hoe de metapakketten op een bestaand Debian-systeem geïnstalleerd kunnen worden.