De Debian GIS-uitgave

Derivaten

De Debian-bronpakketten die door het Debian GIS-team worden onderhouden, worden ook gebruikt door initiatieven die ondersteuning bieden voor de huidige GIS-software op Debian-derivaten. Op deze pagina staan enkele van deze initiatieven van derivaten waarvan we op de hoogte zijn, vermeld.


UbuntuGIS

UbuntuGIS biedt voor Ubuntu aangepaste GIS-pakketten. Uw Ubuntu-systeem is klaar voor het dagelijkse, professionele GIS-werk. Aan de slag gaan is een kwestie van minuten. Na het toevoegen van de voor hun distributie passende pakketbron UbuntuGIS (in sources.list), kunt u elk van de hieronder vermelde GIS-toepassingen gemakkelijk installeren op uw machine (tussen haakjes de pakketnaam) via het pakketbeheerprogramma Synaptic of via het typen van sudo apt-get install programmanaam aan de opdrachtregel, net als voor elk ander pakket.


OSGeo-Live

OSGeo-Live is een op zichzelf staande opstartbare dvd, USB-stick of virtuele machine op basis van Lubuntu, waarmee u een grote verscheidenheid aan geospatiale openbronsoftware kunt uitproberen zonder iets te installeren. Het bestaat volledig uit vrije software, waardoor het vrij verspreid, gedupliceerd en doorgegeven kan worden. Het biedt vooraf geconfigureerde toepassingen voor een reeks van geospatiale toepassingen, waaronder opslag, publicatie, weergave, analyse en manipulatie van gegevens. Het bevat ook voorbeelddatasets en documentatie.


Als u een derivaat kent dat niet op deze pagina staat, stuur ons dan een e-mail om het op te nemen.