Debian-Installer utgivningskandidat 3

23 mars 2005

Debian Installer-gruppen presenterar med glädje den tredje utgivningskandidaten för Debians installationsprogram för Debian GNU/Linux Sarge. Vi tycker att det här är så kul att vi inte kunde motstå att uppdatera installationsprogrammet en gång till före den officiella utgivningen av Debian 3.1.

Den största ändringen i denna utgåva är uppdaterade versioner av alla kärnor, vilka innehåller flera säkerhetsrättelser. De som använder hppa-arkitekturen bör även lägga märke 2.6-kärnan nu används som standard och att 2.4-kärnan inte längre är tillgänglig för hppa.

För de som använder Microsoft-OS har vi nu en ny version av parted i denna version av installationsprogrammet, vilken bör vara betydligt bättre på att hålla ditt Windows-OS startbart medan du partitionerar för Debian.

Naturligtvis innehåller denna utgåva även tre månader av förbättringar på programvaran i Debian Sarge.

Vi har även tillbringat de senaste månaderna med att rätta alla andra errataposter sedan rc2, bland annat många andra fel, polerat dokumentationen och i allmänhet gjort det här till den flottaste nya versionen av Debian Installer någonsin. Kom och hämta den!

Installations-cd:ar, annan media och allt annat du behöver finns på vår webbplats.