Het installatiesysteem van Debian - errata

Errata voor Bookworm RC 4

q

Dit is een lijst met gekende problemen in de Bookworm RC 4-release van het installatiesysteem van Debian. Indien u uw probleem hierin niet vermeld vindt, stuur ons dan een installatierapport waarin u het probleem beschrijft.

In het installatiesysteem gebruikt thema
Er bestaat nog geen grafische vormgeving voor Bookworm, en het installatiesysteem gebruikt nog altijd het grafisch thema van Bullseye
Status: Volledig opgelost in Bookworm RC 1.
Voor sommige geluidskaarten is firmware vereist
Er schijnen een aantal geluidskaarten te zijn die firmware moeten laden om geluid te kunnen produceren (#992699).
Status: Opgelost in Bookworm Alpha 1.
Versleuteld LVM kan mislukken op systemen met weinig geheugen
Het is mogelijk dat systemen met weinig geheugen (bv. 1 GB) er niet in slagen versleuteld LVM op te zetten: cryptsetup kan het out-of-memory killerproces uitlokken bij het formatteren van de LUKS-partitie. (#1028250, bovenstroomse ontwikkelaars van cryptsetup).
Status: Opgelost in Bookworm RC 2.
In UEFI-modus werkt de schijfindeling “Begeleid - volledige schijf gebruiken en LVM instellen” niet correct
Het gebruik van dit soort begeleide schijfindeling resulteert in de prompt "UEFI-installatie afdwingen?" (zelfs als er geen andere besturingssystemen zijn), waarbij het standaardantwoord ingesteld staat op "Nee" (#1033913). Vasthouden aan het standaardantwoord zal zeer waarschijnlijk resulteren in een niet-opstartende installatie als Secure Boot is ingeschakeld. Overschakelen naar "Ja" zou moeten voorkomen dat u dit probleem tegenkomt.
Status: Opgelost in Bookworm RC 2.