Het installatieprogramma van Debian - errata

Errata voor Bullseye RC 3

Dit is een lijst van gekende problemen in de Bullseye RC 3-release van het installatieprogramma van Debian. Indien u uw probleem hierin niet vermeld vindt, stuur ons dan een installatierapport waarin u het probleem beschrijft.

Defecte noodmodus in het grafisch installatieprogramma
Tijdens het testen van het image van RC 1 van Bullseye ontdekte men dat de noodmodus niet blijkt te werken (#987377). Daarenboven moet het label “Rescue” in de banner van het grafisch ontwerp voor Bullseye aangepast worden.
Toestand: Opgelost in Bullseye RC 2.
Voor veel grafische kaarten van AMD is amdgpu-firmware vereist
Er blijkt een toenemende behoefte te zijn om amdgpu-firmware te installeren (via het niet-vrije pakket firmware-amd-graphics) om te vermijden dat het scherm zwart blijft bij het opstarten van het geïnstalleerde systeem. Zelfs bij gebruik van een installatie-image dat alle firmwarepakketten bevat, detecteert het installatieprogramma vanaf RC 1 van Bullseye niet de behoefte aan dat specifieke onderdeel. Zie het overkoepelende bugrapport om onze inspanningen te volgen.
Toestand: Opgelost in Bullseye RC 3.
Voor sommige geluidskaarten is firmware vereist
Er schijnen een aantal geluidskaarten te zijn die firmware moeten laden om geluid te kunnen produceren. Vanaf Bullseye kan het installatieprogramma deze niet vroeg genoeg laden, wat betekent dat spraaksynthese tijdens de installatie niet mogelijk is met dergelijke kaarten. Een mogelijke voorlopige oplossing is om een ​​andere geluidskaart aan te sluiten die dergelijke firmware niet nodig heeft. Bekijk het overkoepelende bugrapport voor het opvolgen van onze inspanningen terzake.
Installaties van een grafische werkomgeving kunnen mislukken wanneer men enkel met cd#1 installeert
Door de beperkte ruimte op de eerste cd, passen niet alle verwachte GNOME-desktoppakketten op cd#1. Voor een succesvolle installatie moet u extra pakketbronnen (bijv. een tweede cd of een netwerkspiegelserver) of eerder een dvd gebruiken.
Toestand: Het is onwaarschijnlijk dat met meer inspanningen meer pakketten in te passen zijn op cd#1.
LUKS2 is niet compatibel met GRUB's cryptodisk-ondersteuning
Pas onlangs werd vastgesteld dat GRUB geen ondersteuning biedt voor LUKS2, Dit betekent dat gebruikers die GRUB_ENABLE_CRYPTODISK willen gebruiken en een aparte niet-geëncrypteerde /boot willen vermijden, dit niet zullen kunnen doen (#927165). Deze opstelling wordt sowieso toch niet ondersteund in het installatieprogramma, maar het zou logisch zijn om deze beperking op zijn minst prominenter te documenteren en om op zijn minst de mogelijkheid te hebben om voor LUKS1 te kiezen tijdens het installatieproces.
Toestand: Er zijn enkele ideeën geuit over de bug; de ontwikkelaars van cryptsetup schreven wat specifieke documentatie.