Varoitus! Tämä suomennos on liian vanha, katso mieluummin alkuperäistä sivua.

Debianin uusien jäsenten nurkkaus

Debianin uusien jäsenten prosessi on sarja vaadittuja menettelyitä, joilla tullaan viralliseksi Debian-kehittäjäksi (DD). Näillä www-sivuilla mahdolliset Debian-kehittäjät löytävät tietoja hakemisesta, prosessin eri vaiheista ja kuinka seurata meneillään olevien hakemusten edistymistä.

Ensimmäiseksi täytyy tehdä tärkeä huomautus: sinun ei tarvitse olla virallinen Debian-kehittäjä auttaaksesi Debianin kehityksessä. Itse asiassa sinulla täytyy olla näyttöä aiemmista tekemisistä ennen kuin haet uusien jäsenten prosessiin. Jos haluat paketoida ohjelmistoja, on erittäin suositeltavaa tutustua Debian-ylläpitäjän rooliin ja hakeutua tähän rooliin ennen Debian-kehittäjäksi hakeutumista.

Debian-projekti on avoin yhteisö ja toivottaa kaikki tervetulleiksi, jotka haluavat käyttää tai auttaa kehittämään jakeluamme. Olematta kehittäjä voit:

Debian-kehittäjän käsikirja sisältää useita vinkkejä kuinka suoriutua näistä tehtävistä (erityisesti kuinka löytää yhteistyöhaluinen sponsori).

On myös tärkeää ymmärtää, että uusien jäsenten prosessi on osa Debianin laadunvalvontatyötä. On työlästä löytää sellaisia kehittäjiä, joilla on riittävästi aikaa Debian-työlleen, joten meistä on tärkeää tarkistaa, että hakijat kykenevät pitämään yllä työtään sekä tekemään sen hyvin. Siksi vaadimme että mahdolliset jäsenet ovat aktiivisesti työskennelleet Debianissa jo jonkin aikaa.

Jokainen Debian-kehittäjä:

Toisin sanoien Debian-kehittäjäksi tuleminen suo sinulle useita tärkeitä oikeuksia liittyen projektin infrastruktuuriin. Ilmiselvästi tämä vaatii suuren määrän luottamusta ja sitoutumista hakijalta.

Tästä johtuen koko NM-prosessi on erittäin tarkka ja läpikotainen. Tämän ei pidä masentaa kiinnostuneita ihmisiä tulemaan rekisteröidyiksi kehittäjiksi, mutta tämä selittää miksi uusien jäsenten prosessi ottaa niin paljon aikaa.

Luethan sanastomäärittelyt ennen loppujen sivujen lukemista.

Seuraavat sivut kiinnostavat hakijoita:

Mikäli olet Debian-kehittäjä ja kiinnostunut osallistumaan uusien jäsenten prosessiin, selaile näitä sivuja:

Sekalaista:

Sanastomäärittelyt

Debianin käyttäjätilien hoitajat (DAM, Debian Account Managers): <da-manager@debian.org>
Debianin jäsen, jolle Debian-projektin johtaja (DPL) on antanut tehtäväksi Debianin käyttäjätunnusten luomisen ja poistamisen. DAM sanoo aina viimeisen sanan hakemukseen.
hakemusten hoitaja (AM, Application Manager):
Debianin jäsen, joka on asetettu hakijalle keräämään Debianin käyttäjätilien hoitajien tarvitsemat tiedot, joiden pohjalta hakemuksen hyväksymisestä päätetään. Yhdellä hakemusten hoitajalla voi olla hoidettavanaan usean hakijan hakemus.
hakija (applicant), uusi jäsen (NM, New Member), aiemmin myös uusi ylläpitäjä (NM, New Maintainer):
Henkilö, joka anoo jäsenyyttä Debian-kehittäjäksi.
jäsen (member), kehittäjä (developer):
Debian-projektin jäsen, joka on käynyt läpi uusien jäsenten prosessin ja jonka hakemus on hyväksytty.
sponsori:
Debianin jäsen toimii hakijan mentorina: hän tarkistaa hakijan tarjoamat paketit ja auttaa löytämään ongelmia ja parannuksia paketoinnissa. Kun sponsori on tyytyväinen pakettiin, hän tuuppaa sen hakijan puolesta Debian-arkistoon. Hakija tallentuu paketin ylläpitäjäksi vaikkei hänen sallita tuupata pakettia itse.
suosittelija:
Nykyinen Debianin jäsen, joka suosittelee hakijaa. Heidän pitäisi tuntea hakija kohtuullisen hyvin ja antaa lyhyt yhteenveto hakijan työstä, kiinnostuksista ja suunnitelmista. Suosittelija on usein hakijan sponsori.
vastaanottotiski (Front Desk): <nm@debian.org>
Vastaanottotiskin toimitsijat tekevät infrastruktuuriin liittyvän työn NM-prosessissa kuten ottavat vastaan uudet hakemuspyynnöt, suosittelut ja lopulliset hakemusraportit sekä nimittävät hakijoille hakemusten hoitajatd. He toimivat yhteyspisteenä mikäli hakijan kanssa ilmaantuu ongelmia