Een kandidaat-lid voordragen

Voordat een kandidaat-lid voordraagt, moet u nagaan of het voldoet aan alle zaken die vermeld staan op de NM-checklist.

U moet alleen iemand voordragen als u denkt dat die persoon klaar is om lid van het project te worden. Dit betekent dat u deze persoon al enige tijd kent en diens werk kunt beoordelen. Het is belangrijk dat kandidaat-leden al enige tijd in het project meewerken. Enkele manieren waarop kandidaat-leden een bijdrage kunnen leveren zijn:

Deze manieren van helpen sluiten elkaar natuurlijk niet uit! Veel kandidaat-leden zullen werk hebben verricht in verschillende domeinen van het project, en niet iedereen hoeft een verpakker van software te zijn. Denk eraan dat Debian ook medewerkers die geen pakketbeheerder zijn verwelkomt als lid van het project. Voor een ruimer zicht op een bepaalde medewerker bent u misschien geïnteresseerd in hulpmiddelen waarmee enkele publiekelijk zichtbare delen van het project worden gebundeld. Ook uw persoonlijke kennis van de kandidaat is hier van belang.

Het kandidaat-lid zou vertrouwd moeten zijn met de speciale manier van werken van Debian en zou al actief en effectief moeten hebben bijgedragen aan het project. Het belangrijkste is dat het toegewijd is aan de idealen en de structuur van het Debian-project. Vraag uzelf af of u het in Debian wil zien – als u denkt dat het een ontwikkelaar van Debian zou moeten zijn, ga er dan voor en moedig het aan om zich kandidaat te stellen.

Voer vervolgens de volgende stappen uit: spreek met het kandidaat-lid af dat u hem/haar zult aanbevelen en laat hem/haar zich aanmelden. Daarna moet u op zijn/haar naam klikken in de lijst van kandidaten en naar de pagina Deze kandidatuur voordragen gaan. Voer uw Debian inloggegevens in en druk op de knop Voordragen. U ontvangt dan een e-mail met een authenticatie-sleutel die u ondertekend met OpenPGP moet terugsturen. Hierna wordt de kandidaat toegevoegd aan de wachtrij voor de toewijzing van een beheerder van kandidaat-leden met wie hij/zij alle stappen van de controle van nieuwe leden zal doorlopen.

Raadpleeg ook de wikipagina met Tips voor het voordragen van kandidaten.