Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

Installering af Debian via internettet

Denne metode til at installere Debian på, kræver en fungerende internetforbindelse under installeringen. Sammenlignet med andre metoder, ender man med at hente færre data eftersom processen er skræddersyet til ens behov. Ethernet- og trådløse forbindelser er understøttet. Interne ISDN-kort er desværre ikke understøttet.

Der er tre muligheder for installeringer over netværket:

Små cd'er eller USB-pinde

De følgende er aftryksfiler. Vælg din processorarkitektur herunder.

For yderligere oplysninger, se: Netværksinstallering fra en minimal cd

Meget små cd'er, fleksible USB-pinde, osv.

Du kan hente et par små aftryksfiler, beregnet til USB-pinde og lignende enheder. Skrive dem til mediet, og dernæst iværksætte installeringen ved at starte fra mediet.

De er lidt variation i understøttelse af installering fra forskellige meget små aftryk hvad angår de forskellige arkitekturer.

For uddybende oplysninger, se installeringshåndbogen til din arkitektur, særligt afsnittet Obtaining System Installation Media.

Her er der links til de tilgængelige aftryksfiler (se filen MANIFEST for information):

Start over netværket

Du kan opsætte en TFTP- og en DHCP-server (eller BOOTP, eller RARP), der fungerer som installeringsmedium til maskinerne på dit lokale netværk. Hvis din klientmaskines BIOS understøtter det, kan du starte Debians insterllingssystem fra netværket (vha. PXE og TFTP), og fortsætte med at installere resten af Debian fra netværket.

Ikke alle maskiner understøtter start over netværket. På grund af det ekstra arbejde, det kræver, er denne metode til at installere Debian på, ikke beregnet til uerfarne brugere.

For uddybende oplysninger, se installeringshåndbogen til din arkitektur, særligt afsnittet Preparing Files for TFTP Net Booting.

Her finder du links til aftryksfilerne (se filen MANIFEST for information):

Hvis noget af hardwaren i dit system kræver at ikke-fri firmware skal indlæses sammen med enhedsdriveren, kan du anvende en tarball med almindelige firmwarepakker eller hente et uofficielt aftryk, som indehodler denne ikke-frie firmware. Vejledning i hvordan en tarball anvendes og generelle oplysninger om indlæsning af firmware under en installering, finder man i Installation Guide.

uofficielle installeringsaftryk til udgaven stable med medfølgende firmware