Megjegyzés: Az eredeti oldalt a legutóbbi fordítás óta módosították.

Debian telepítése az Interneten keresztül

A Debian telepítésének e módszeréhez működő internet kapcsolatra van szükség a telepítés közben. Összehasonlításul, más módszerekhez képest, kevesebb adat kerül letöltésre, ha ugyan azok a követelményeid. Az ethernet és a vezeték nélküli hálózati kapcsolatok is támogatottak. Belső ISDN kártyákhoz sajnos nincs támogatás.

Három féle lehetőség van a hálózaton keresztüli telepítésre

Kis CD-k vagy USB pendrive-ok

A következőkben képfájlokat találsz. Lejebb kiválaszthatod a megfelelő processzor architektúrát.

A részleteket megtalálod itt: Hálózati telepítés minimal CD-ről

Apró CD-k, rugalmas USB pendrivok, stb.

Többféle, kis méretű CD képet tölthetsz le, ami USB pendrive-okhoz vagy hasonlókhoz használható. A képet ki kell írni az adott médiára, majd az azzal történő rendszerbetöltés után már kezdődhet is a telepítés.

A nagyon kis képekről történő telepítésnél tapasztalható néhány különgség a különböző architektúrák támogatásánál.

A részleteket lásd az architektúrádhoz tartozó telepítési leírásban, különösen az Elérhető rendszer telepítő médiák fejezetben.

Itt megtalálhatod az elérhető képfájlok linkjeinek listáját (további információt a MANIFEST fájlban találsz):

Hálózati rendszerbetöltés

Beállíthatsz TFTP vagy DHCP (vagy BOOTP vagy RARP) szervert, ami telepítési médiaként fog szolgálni a helyi hálózaton lévő gépeknek. Ha a munkaállomások BIOS-a támogatja, a Debian telepítőt a hálózaton keresztül is betöltheted (PXE vagy TFTP használatával) és a Debian többi része a hálózaton keresztül települ.

Nem minden számítógép támogatja a hálózaton keresztüli rendszerbetöltést. Mivel további munkát igényel, ezt a módszert nem ajánljuk kezdő felhasználók részére.

A részleteket lásd az architektúrádhoz tartozó telepítési leírásban, különösen a Fájlok előkészítése TFTP-n keresztüli hálózati rendszerbetöltéshez fejezetben.

Itt megtalálhatod az elérhető képfájlok linkjeinek listáját (további információt a MANIFEST fájlban találsz):