NB: Originalen er nyere enn denne oversettelsen.

Installering av Debian over Internettet

Denne metoden å installere Debian på, krever en fungerende internettforbindelse under installasjonen. Sammenlignet med andre metoder, ender man opp med å laste ned mindre data siden prosessen er skreddersydd til ens behov. Ethernet- og trådløse forbindelser er støttet. Interne ISDN-kort er dessverre ikke støttet.

Det er tre muligheter for installering over nettverket:

Små CD-er eller USB-minnepinner

De følgende bildefilene er ca 300 MB store. Velg din prosessorarkitektur nedenfor.

For mer informasjon les Nettverksinstallering fra en minimal CD.

Meget små CD-er, fleksible USB-minnepinner, osv.

Du kan laste ned et par små bildefiler beregnet til USB-pinner og lignende enheter. Lagre filen på til mediet, og deretter start installeringen ved å starte opp fra mediet.

Det er litt variasjon mellom de forskellige arkitekturene når det gjelder støtte for installering fra forskellige meget små bilder.

For mer informasjon les installasjonshåndboken for din arkitektur, særlig avsnittet Obtaining System Installation Media.

Nedenfor er det lenker til de tilgjengelige bildefilene (se filen MANIFEST for informasjon):

Oppstart over nettverket

Du kan sette opp en TFTP- og en DHCP-tjener (eller BOOTP, eller RARP) som fungerer som installasjonsmedium for maskinene på ditt lokale nettverk. Hvis BIOS i dine klientmaskiner støtter det, kan du starte Debians installasjonssystem fra nettverket (vha. PXE og TFTP) og fortsette med å installere resten av Debian fra nettverket.

Ikke alle maskiner støtter oppstart over nettverket. På grunn av det ekstra arbeidet det krever, er denne metode å installere Debian på ikke anbefalt for uerfarne brukere.

For mer informasjon les installasjonshåndboken for din arkitektur, særlig avsnittet Preparing Files for TFTP Net Booting.

Nedenfor er det lenker til bildefilene (se filen MANIFEST for informasjon).

Hvis noe av maskinvaren i systemet ditt krever ufri fastvare for å laste inn med enhetsdriveren, så kan du bruke en av tar-ballene med vanlig fastvare-pakker eller laste ned et uoffisielt bilde som inkluderer disse ufrie fastvarene. Instruksjoner om hvordan du skal bruke disse tar-ballene og generell informasjon om innlasting av fastvare under en installasjon finner du i installasjonsguiden.

Uoffisielle installasjonsbilder for stable med fastvare inkludert