Installeren van Debian via het internet

Deze methode om Debian te installeren vereist een werkende internetverbinding tijdens de installatie. Vergeleken met de andere methodes zult u minder data downloaden omdat het proces is aangepast aan uw eisen. Ethernet en draadloze verbindingen worden ondersteund. Interne ISDN-kaarten worden helaas niet ondersteund.

Er zijn drie mogelijkheden voor installatie over het internet:

Kleine cd's of USB-sticks

Hierna vindt u imagebestanden. Selecteer de architectuur van uw processor uit de onderstaande lijst.

Zie voor meer gedetailleerde informatie: Netwerkinstallatie vanaf een minimale cd

Mini-cd's, flexibele USB-sticks, etc.

U kunt een aantal kleine imagebestanden (geschikt voor USB-sticks en vergelijkbare media) downloaden, deze daarna naar het medium wegschrijven en vervolgens de installatie starten door uw systeem vanaf dat medium op te starten.

Er is enige variatie tussen verschillende platformen in de ondersteuning van een installatie vanaf de diverse kleine images.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij naar de installatiehandleiding voor uw platform, met name het hoofdstuk Systeeminstallatiemedia verkrijgen.

Hier zijn de links naar de imagebestanden (zie het bestand MANIFEST voor informatie):

Netwerk-opstart

Voor deze methode richt u een TFTP- en een DHCP (of BOOTP, of RARP)-server in waarmee de installatiemedia beschikbaar worden gemaakt voor machines op uw lokale netwerk. Als het BIOS van uw clients dit ondersteunt, kunt u vervolgens het Debian installatiesysteem opstarten vanaf het netwerk (met gebruik van PXE en TFTP) en daarna Debian verder installeren, eveneens vanaf het netwerk.

Merk op dat niet alle machines vanaf het netwerk kunnen worden opgestart. Daarnaast wordt deze installatiemethode vanwege het extra werk dat ervoor nodig is, niet aangeraden voor beginnende gebruikers.

Voor meer gedetailleerde informatie verwijzen wij naar de installatiehandleiding voor uw platform, met name het hoofdstuk Bestanden voorbereiden voor opstarten via TFTP over het netwerk.

Hier zijn de links naar de imagebestanden (zie het bestand MANIFEST voor informatie):