Notă: originalul este mai nou decât această traducere.

Instalați Debian de pe internet

Această metodă de instalare necesită o conexiune funcțională la Internet în timpul instalării. Comparativ cu alte metode veți descărca o cantitate mai mică de date deoarece procedeul va fi adaptat necesităților dumneavoastră. Sunt suportate conexiuni Ethernet și wireless. Din nefericire plăci ISDN interne nu sunt suportate.

Aveți patru opțiuni pentru instalările din rețea:

CD-uri de mică capacitate

Următoarele imagini au dimensiuni de până la 180 MB, deci pot fi folosite pentru CD-uri cu diametrul de 80 mm/3.1". Mai jos puteți alege arhitectura corespunzătoare procesorului dumneavoastră

Pentru detalii, vedeți: instalarea prin rețea de pe un CD minimal

CD-uri foarte mici, dispozitive USB, etc.

Puteți descărca fișiere de mici dimensiuni potrivite pentru dispozitive USB sau alte medii similare. Acestea le puteți scrie pe mediul de stocare și puteți porni instalarea folosindu-le la inițializare.

Există diferențe între diversele arhitecturi suportate de Debian din punct de vedere al instalării de pe imagini foarte mici.

Pentru detalii, consultați manualul de instalare pentru arhitectura respectivă, în special capitolul Obținerea mediului pentru instalarea sistemului de operare.

Aici aveți legăturile către fișierele disponibile (citiți fișierul MANIFEST pentru informații):

Inițializare prin rețea

Aveți nevoie de un server TFTP și DHCP (sau BOOTP, sau RARP) care va servi fișierele necesare instalării pentru mașinile din rețeaua locală. Dacă BIOS-ul mașinii care trebuie instalată suportă acest lucru, puteți încărca sistemul Debian prin rețeaua locală (folosind PXE și TFTP) și instala apoi intregul sistem Debian.

Nu toate mașinile suportă inițializarea prin rețea. Datorită procedurilor suplimentare aceasta metodă nu este recomandată pentru începători.

Pentru detalii, consultați manualul de instalare pentru arhitectura dumneavoastră, în special capitolul Pregătirea fișierelor pentru inițializare prin metoda de rețea TFTP.

Aveți mai jos legături către fișierele necesare (citiți fișierul numit MANIFEST pentru mai multe informații):