Pažnja: Originalni dokument je noviji od ovog prijevoda.

Paketi

Uvodne napomene

Svi paketi uključeni u službenu Debian distribuciju su slobodni prema Debian smjernicama slobodnog softvera. To osigurava slobodno korištenje i redistribuciju paketa i njihovog potpunog izvornog koda. Službena Debian distribucija je ono što se nalazi u main sekciji Debian arhive.

Kao uslugu korisnicima, također pružamo pakete u odvojenim sekcijama koje se ne mogu uključiti u main distribuciju ili zbog ograničavajućih licenci ili zbog zakonskih problema. Te sekcije su:

Contrib
Pakete u ovom dijelu je vlasnik autorskih prava slobodno licencirao, no oni ovise o drugim programima koji nisu slobodni.
Non-Free
Paketi u ovom dijelu imaju neki tegoban uvjet licence koji ograničava korištenje ili redistribuciju programa.

Primijetite kako se isti paketi mogu pojaviti u više distribucija, ali s različitim brojevima inačica.


Pregled popisa paketa

Pregled paketa u stable distribuciji

Ovo je zadnje službeno izdanje Debian distribucije. Ovo je stabilan i dobro istestiran softver, koji se mijenja samo ako se uključuju bitne ispravke u vezi sigurnosti ili iskoristivosti.

Pogledajte stranice stabilnog izdanja za više informacija.
 

Pregled paketa u testing distribuciji

Ovo područje sadrži pakete koji se namjeravaju uključiti u sljedeću stabilnu (stable) distribuciju. Postoje striktni kriteriji koje paket u unstableu (vidi ispod) mora zadovoljiti prije nego se smije dodati u testing. Pripazite na to da testing ne dobiva ažurne sigurnosne nadogradnje od tima za sigurnost.

Pogledajte stranice testing distribucije za više informacija.
 

Pregled paketa u unstable distribuciji

Ovo područje sadrži najnovije pakete u Debianu. Jednom kad paket zadovolji naše zahtjeve za stabilnošću i kvalitetom pakiranja, bit će uključen u testing. unstable također nije podržan od tima za sigurnost.

Paketi u unstable su najmanje isprobani i mogli bi imati probleme dovoljno opasne da utječu na stabilnost vašeg sustava. Samo iskusni korisnici bi trebali razmotriti korištenje ove distribucije.

Pogledajte stranice unstable distribucije za više informacija.


Pretraživanje imenika paketa

Pretraživanje u:   

Postoje prečaci za neke vrste pretraga:


Pretraživanje sadržaja paketa

Ovaj pretraživački uređaj vam omogućuje pretragu sadržaja Debian distribucija za nekim datotekama (ili samo dijelovima njihovih imena) koje su dio paketa. Možete dobiti i potpuni popis datoteka u datom paketu.

Prikaži:


Dostupan je i prečac: