Megjegyzés: Az eredeti oldalt a legutóbbi fordítás óta módosították.

Csomagok

A csomaglisták megjelenítése

A stable disztribúció csomagjainak megjelenítése

Ez a Debian disztribúciójának legfrissebb hivatalos kiadása, Main-ként is hivatkoznak rá. Minden csomag, ami megjelenik a hivatalos Debian disztribúcióban szabad a Debian szabad szoftverekre vonatkozó irányvonalainak megfelelően, biztosítva a csomagok szabad használatát és a csomagok, illetve a forráskódjuk szabad terjesztését.

A felhasználók kedvéért külön szekcióban azokat a csomagokat is elhelyeztük, amelyek licenc- vagy törvényi okokból nem kerülhettek be a main disztribúcióba. Ezek a szekciók:

Contrib
Ezeket a csomagokat a szerzői jogok tulajdonosa szabad szoftverként adta ki, de más nem szabad szoftvertől függnek.
Non-Free
Ezen csomagok használatát vagy terjesztését bizonyos licencmegkötések korlátozzák.

Bővebb információkért lásd a stable verzió oldalait.

A testing disztribúció csomagjainak megjelenítése

Ez a terület azokat a csomagokat tartalmazza, amelyek majdan a következő stable disztribúció részeivé válnak. Az unstable-ből (lásd lent) a testing disztribúcióba átkerülő csomagoknak szigorú kritériumoknak kell megfelelniük. Megjegyzés: a testing kiadáson nem végez rendszeres biztonsági frissítéseket a biztonsági csoport.

Bővebb információkért lásd a testing verzió oldalait.

Az unstable disztribúciók csomagjainak megjelenítése

Ez a terület a Debian legfrissebb csomagjait tartalmazza. Amint egy csomag teljesíti a stabilitási és minőségi kritériumainkat, átkerül a testingbe. Az unstable kiadást szintén nem támogatja a biztonsági csoport.

Az unstable csomagjait tesztelték a legkevésbé, ezért számos olyan hibát tartalmazhatnak, amelyek kihatással lehetnek a rendszered stabilitására. Csak a tapasztalt felhasználóknak tanácsoljuk az unstable használatát.

Bővebb információkért lásd az unstable verzió oldalait.

Megjegyzés: némelyik csomag több disztribúcióban is megjelenhet különböző verziószámmal.


Keresés a csomagkönyvtárakban

Keresés helye:   

Bizonyos lekérdezések URL-lel is végezhetők:


Keresés a csomagok tartalmában

Ez a keresés a kiadások tartalmára vonatkozik, és az eredményei között minden olyan csomag megtalálható, amelynek fájljai tartalmazzák a megadott kulcsszót. Lekérdezhető egy adott csomag fájljainak teljes listája is.

Jelenítsd meg:


Létezik egy gyorsabb elérési mód is: