Pakketten

Inleidende opmerkingen

Alle pakketten die zijn opgenomen in de officiële Debian-distributie zijn vrij volgens de Debian Richtlijnen voor Vrije Software (DFSG). Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat al deze pakketten en hun broncode vrijelijk mogen gebruikt en gedistribueerd worden. De officiële Debian-distributie bestaat uit datgene wat zich in de sectie "main" van het Debian-archief bevindt.

Als een service aan onze gebruikers stellen we ook, in aparte secties, pakketten beschikbaar die vanwege beperkende licenties of wettelijke regels niet in het main-archief kunnen worden opgenomen. Deze secties zijn:

Contrib
Pakketten in deze sectie zijn zelf onder een vrije licentie beschikbaar, maar zijn voor hun werking afhankelijk van andere programma's die niet-vrij zijn.
Non-Free
Pakketten in deze sectie hebben een licentieclausule die het gebruik of de herdistributie van de software inperkt.
Non-Free-Firmware
Deze sectie is beperkt tot apparaatfirmware. Hoewel pakketten in dit gebied in principe dezelfde onderliggende licentiebeperkingen hebben als die in non-free, werd er een speciale uitzondering voor gemaakt: zelfs als ze niet DFSG-vrij zijn, mogen pakketten uit non-free-firmware worden opgenomen in de officiële installatie-images.

Merk op dat dezelfde pakketten zich in verschillende distributies kunnen bevinden, maar met verschillende versienummers.


De lijst van pakketten bekijken

De pakketten in de distributie stable bekijken

Dit is de meest recente officiële release van de Debian-distributie. Dit is stabiele en goed geteste software, die alleen verandert als nieuwere pakketten die oplossingen bieden voor beveiligings- of bruikbaarheidsproblemen, worden opgenomen.

Zie de pagina over de stabiele release voor nadere informatie.

De pakketten in de distributie testing bekijken

Deze sectie bevat pakketten waarvan het de bedoeling is dat ze deel gaan uitmaken van de volgende stabiele distributie. Er zijn strikte criteria waar een pakket in unstable (zie hieronder) aan moet voldoen voordat het kan worden opgenomen in testing. Merk op dat er voor testing geen beveiligingsupdates worden gemaakt door het beveiligingsteam.

Zie de pagina's over de testing-distributie voor nadere informatie.

De pakketten in de distributie unstable bekijken

Deze sectie bevat de nieuwste pakketten in Debian. Als een pakket eenmaal aan onze criteria voor stabiliteit en kwaliteit voldoet, wordt het opgenomen in testing. Net als testing, wordt ook unstable niet ondersteund door het beveiligingsteam.

Pakketten in unstable zijn het minst getest en kunnen problemen bevatten en veroorzaken die ernstig genoeg zijn om de stabiliteit van uw systeem aan te tasten. Alleen ervaren gebruikers zouden het gebruik van deze distributie moeten overwegen.

Zie de pagina's over de unstable-distributie voor meer informatie.

Merk op dat dezelfde pakketten kunnen voorkomen in verschillende distributies, maar met verschillende versienummers.


De lijst van pakketten doorzoeken

Zoeken op:   

Voor een aantal zoektypes zijn snelkoppelingen aanwezig:


De inhoud van de pakketten doorzoeken

Deze zoekmachine geeft u de mogelijkheid om de inhoud van Debian-distributies voor willekeurige bestanden (of delen van bestandsnamen) die deel uitmaken van pakketten. U kunt ook een volledige lijst verkrijgen van bestanden in een bepaald pakket.

Weergeven:


Er is ook een snelkoppeling beschikbaar: