Pakketten

Inleidende opmerkingen

Alle pakketten die zijn opgenomen in de officiële Debian distributie zijn vrij volgens de Debian Richtlijnen voor Vrije Software (DFSG). Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat al deze pakketten en hun broncode vrijelijk mogen gebruikt en gedistribueerd. De officiële Debian distributie is datgene wat zich in de "main"-sectie van het Debian archief bevindt.

Als een service aan onze gebruikers stellen we ook, in aparte secties, pakketten beschikbaar die vanwege beperkende licenties of wettelijke regels niet in het main-archief kunnen worden opgenomen. Deze secties zijn:

Contrib
Pakketten in deze sectie zijn zelf onder een vrije licentie beschikbaar, maar zijn voor hun werking afhankelijk van andere programma's die niet-vrij zijn.
Non-Free
Pakketten in deze sectie hebben een licentieclausule die het gebruik of de herdistributie van de software inperkt.

Merk op dat dezelfde pakketten zich in verschillende distributies kunnen bevinden, maar met verschillende versienummers.


Bekijk lijst van pakketten

Bekijk de pakketten in de stable distributie

Dit is de meest recente officiële release van de Debian distributie. Dit is stabiele en goed geteste software, die alleen verandert als nieuwe pakketten die oplossingen bieden voor beveiligings- of bruikbaarheidsproblemen, worden opgenomen.

Zie de pagina voor de stabiele release voor nadere informatie.

Bekijk de pakketten in de testing distributie

Deze sectie bevat pakketten waarvan de bedoeling is dat ze deel gaan uitmaken van de volgende stabiele distributie. Er zijn strikte criteria waar een pakket in unstable (zie hieronder) aan moet voldoen voordat het kan worden opgenomen in testing. Merk op dat er voor testing geen beveiligingsupdates worden gedaan door het beveiligingsteam.

Zie de pagina's over de testing-distributie voor nadere informatie.

Bekijk de pakketten in de unstable distributie

Deze sectie bevat de nieuwste pakketten in Debian. Als een pakket eenmaal aan onze criteria voor stabiliteit en kwaliteit voldoet, wordt het opgenomen in testing. Net als testing, wordt ook unstable niet ondersteund door het security-team.

Pakketten in unstable zijn het minst getest en kunnen problemen bevatten en veroorzaken die ernstig genoeg zijn om stabiliteit van uw systeem aan te tasten. Alleen ervaren gebruiken zouden het gebruik van deze distributie moeten overwegen.

Zie de unstable distributiepagina's voor meer informatie.

Merk op dat dezelfde pakketten kunnen voorkomen in verschillende distributies, maar met verschillende versienummers.


Doorzoek de lijst van pakketten

Zoek op:   

Voor aantal zoektypes zijn snelkoppelingen aanwezig:


Doorzoek de inhoud van de pakketten

Deze zoekmachine geeft u de mogelijkheid om de inhoud van Debian distributies voor willekeurige bestanden (of delen van bestandsnamen) die deel uitmaken van pakketten. U kunt ook een volledige lijst van bestanden in een gegeven pakket krijgen.

Laat zien:


Er is ook een snelkoppeling beschikbaar: