Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

Debians dokumentationsprojekts VCS

Debians dokumentationsprojekt opbevarer sine websider og mange af vejledningsteksterne på Debians Salsa-tjeneste på adressen salsa.debian.org, som er Debians GitLab-instans. Læs Salsa-dokumentationen for flere oplysninger om hvordan denne tjeneste fungerer.

Alle kan hente kildekoden fra Salsa-tjenesten. Kun medlemmer af Debians dokumentationsprojekt kan opdatere filer.

Adgang til kildekoden i git

Du kan anvende en webgrænseflade til at tilgå filerne individuelt og se ændringer til hvert projekt, på adressen https://salsa.debian.org/ddp-team/.

For at hente en komplet vejledning er direkte adgang til git-serveren ofte en bedre mulighed. Du skal have pakken git på din egen maskine.

Kloning af et git-arkiv (kun læsning)

Anvend denne kommando for at hente alle et projekts filer:

git clone https://salsa.debian.org/ddp-team/release-notes.git

Gør det samme for alle projekter, som du ønsker at klone lokalt.

Kloning af et git-arkiv med push-rettigheder (læsning/skrivning)

Før du tilgår git-serveren ved hjælp af denne metode, skal du først have fået tildelt skriveadgang. Læs først om hvordan man beder om push-rettigheder.

Anvend denne kommando for at hente alle et projekts filer:

git clone git@salsa.debian.org:ddp-team/release-notes.git

Gør det samme for alle projekter, som du ønsker at klone lokalt.

Hentning af ændringer fra det fjerne git-arkiv

For at opdatere din lokale kopi med alle ændringer foretaget af andre, skal du gå ind i mappen manuals og køre kommandoen:

git pull

Hvordan man får push-rettigheder

Push-rettigheder er tilgængelige for alle, der har lyst til at deltage i udarbejdelsen af vejledningerne. Generelt beder vi om, at man først har indsendt en række nyttige ændringer.

Efter at have oprettet en konto på Salsa, kan man bede om opdateringsrettigheder til gruppen eller til ethvert af de specifikke projekter under https://salsa.debian.org/ddp-team/. Følg op med en mail til debian-doc@lists.debian.org, som forklarer dit hidtidige arbejde i Debian.

Når din anmodning er blevet accepteret, vil du være en del af enten gruppen ddp-team eller en af dens projekter.


Automatisk opdateringsmekanisme

De udgivne websider med vejledningsteksterne genereres på www-master.debian.org, som en del af den generelle proces der opbygger webstedet, hvilket sker hver fjerde time.

Processen er sat op til at hente de seneste pakkeversioner fra arkivet, geopbygge hver vejledning og installere filerne i undermappen doc/manuals/ på webstedet.

Dokumentationsfilerne som genereres af opdateringsprocessen finder man på https://www.debian.org/doc/manuals/.

Logfilerne som genereres af opdateringsskriptet finder man på https://www-master.debian.org/build-logs/webwml/ (skriptet hedder 7doc, og kører som en del af cronjobbet often.