Bemærk: Originalen er nyere end denne oversættelse.

Materialer og reklameartikler til brug ved Debian-begivenheder

Denne side indeholder en liste over alle de forskellige former for materialer som folk der organiserer en Debian-stand kan bruge (så de ikke behøver at starte forfra):

Plakater

Plakater klæder din stand pænt på, så du bør afsætte lidt tid og udskrive nogle af dem. Desuden, hvis du tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger kan de genbruges i forbindelse med forskellige begivenheder. Hvis du ikke ønsker at gemme dem kan de altid gives væk på et BOF-møde ("Birds of a Feather").

Arti Kumria har designet følgende plakater til LinuxExpo Australia, som fandt sted i marts 2000 i Sydney:

PDF-forsmagen giver et godt indtryk af hvordan plakterne ser ud, bortset fra at Debian-spiralen bliver lyserød i stedet for rød. Det ser godt ud på tryk (men sørg for at få et prøveeksemplar).

Plakterne ovenfor er offentlige ejendom ("public domain"). Ønsker du at anskaffe dig de origianle data som blev brugt til at fremstille dem, så kontakt Anand Kumria på engelsk.

Til begivenheder i Tyskland har Joey et par plakater, som han kan sende til dig via posten, men kun til låns og kun til en Debian-stand på en messe/udstilling.

I USA har Don Armstrong et sæt bannere.

Thimo Neubauer har lavet et verdenskort med koordinater på Debian-udviklere.

Alexis Younes fra 73lab.com har også designet nogle ganske pæne plakter. De var tilgængelige for download fra hans websted [pr. 29-08-2020 er downloadlinket ikke tilgængeligt]. Nogle trykte plakater er tilgængelige i Tyskland; spørg på listen debian-events-eu. De sælger forresten meget godt, så måske trykker vi nogle flere. :)

Løbesedler og brochurer

Folk elsker ting der uddeles på stande, og selvom du ikke har råd til at give dyrere ting væk (se nedenfor) kan du altid have løbesedler. Løbesedler har evnen til at besvare spørgsmål om Debian, og de kan få folk til at deltage, og da de er lavet af papir, kan de også tage notater! Alt i alt er de ganske nyttige.

Kilder til flersprogede løbesedler, foruden udskriftsvejledning, er tilgængelige fra Debians løbeseddel-webside.

For brochurers vedkommende er der AbiWord-filer tilgængelige på engelsk og spansk, som nemt kan oversættes til andre sprog.

Til begivenheder i Europa vedligeholder Michael Meskes trykte to-sprogede (engelsk og tysk) løbesedler fremstillet af Debian-folk under forberedelserne til LinuxTag 2002. Selvom din begivenhed finder sted i et land hvis modersmål ikke er et af de ovennævnte, kan de sandsynligvis hjælpe folk til at forstå hvad Debian-projektet er, og du kan altid oversætte løbesedlerne til dit eget sprog. Disse trykte løbesedler kan man bede Michael Meskes om.

Demosystemer

Det er naturligvis ofte en meget god idé at opsætte et system, der kører Debian, for at demonstrere hvad styresystemet Debian kan og hvordan man gør. For at sætte systemet op, skal du have en maskine til rådighed og installere Debian på den.

Hvis systemet ikke kan bemandes, så opsæt en pæn demo. Der er mange demoer i Debian-arkivet, Mesa- eller OpenGL-demoer kan være ganske farvestrålende. En screensaver der takker Debian-udviklerne kan let fremstilles ved at generere en tekstfil indeholdende navnene på alle projektmedlemmerne, med: grep-available -n -s Maintainer '' | sort -u og dernæst anvende screensaverne FlipText, Fontglide, Noseguy, Phosphor eller Starwars. Alternativt kan du lade de besøgende surfe på internettet vha. en Debian-desktop.

Du kan også opsætte en BabelBox-demonstration, hvilket er lidt mere komplekst, men mere imponerende. Dabelbox-demonstrationen, udviklet af Christian Perrier, er et system der drager nytte af Debian Installers automatiseringsmuligheder, til automatisk at installere Debian (valgfrit) ved hjælp af alle de forskellige sprog, installeringsprogrammet er oversat til, et ad gangen. Læs wikisiden for alle oplysninger om hvordan systemet skal opsættes (du skal bruge to forskellige maskiner).

Hvis der er behov for hardware, kan vi sende en Debian Events Box til dig.

Klistermærker

En af de ting folk bedst kan lide på en stand er klistermærker. Debian-klistermærker er ganske praktiske da de kan reklamere for dit foretrukne styresystem på din bærbare computer, skærm eller server (bemærk at klistermærker med en gennemsigtig baggrund er klart at foretrække frem for dem med hvid baggrund).

Du kan anvende logoerne (under de anførte betingelser) eller de tilgængelige klistermærker. I undermappen sider er der kildekode til fremstilling af en side fyldt med logoer som kan være nyttige at skrive ud på en almindeloge (farve)printer med selvklæbende papir.

Desuden har Free Software Foundation nogle smarte klistermærket med teksten GNU protected, GNU & Linux – the dynamic duo og GNU/Linux inside som virkelig ingen kan være foruden.

Folieklistermærker

Klistermærker er en god ide at bruge på en stand, men flertallet af dem er udskrevet på en printer og bliver ofte ødelagt af sollys, vand eller snavs. Et folieklistermærke er limet folie som skæres til med en særlig plotter. Derfor er der ikke hvide, gennemsigtigte eller andre baggrundsfarver - kun folien. De er gode at sætte på bærbare computere, biler og på kasser rundt omkring på standen, standen selv eller hvor man ellers kan forestille sig.

En anden fordel er den variable størrelse. De mest almindelige størrelser spænder fra 3 cm til 1,20 m afhængigt af plotterens størrelse.

Klistermærker kan anvendes til at gøre standen mere indbydende; og man kan give de mindre klistermærker væk til de besøgende.

Det er billigt at fremstille klistermærker, mens deres kontantværdi er høj, så det er en god ide at sælge dem eller give dem væk ved donationer.

Mange forskellige Linux-konferencer og -udstillinger, herunder Debconf, har vist at besøgende godt kan lide folieklistermærkerne og gerne vil give et bidrag.

Flere oplysninger, eksempler og filer findes i klitermærkemappen, eksempelvis kan man på folie udskrive en enkelt side med mange forskellige klistermærker. Til det formål kan man anvende enkeltsideudskrift.

Debian-visitkort til udviklere

Da folk (udviklere eller ej) bruger temmelig megen fritid (og kræfter) på Debian, er det rart at kunne give dem en gave. Et Debian-visitkort er en smart ting, og gør ejerne stolte!

Desuden kan folk der organiserer begivenheder og stande, og kommer i kontakt med mange andre projektledere og -koordinatorer, udveksle visitkort. At uddele visitkort med Debians logo på bidrager positivt til Debians omdømme og er nyttigt til at give vigtige oplysninger som man normalt er nødt til at kradse ned på papir (såsom e-mail-adresse, dit GPG-fingeraftryk...).

Der er en prototype på et visitkort som du kan bruge. Tilpasning er nemt da du kun behøver at redigere filen card.tex med dine personlige oplysninger og køre latex card.tex. Se resultatet.

Transparenter

Hvis du i al hast er nødt til at holde et foredrag om "Hvad er Debian-projektet?" så vær ganske rolig. Du kan hente transparanterne eller kigge på kildekoden for at få idéer. Du kan også tage et kig på listen over foredrag holdt af forskellige personer, som dækker Debian eller aspekter ved projektet. Joey har også lavet et generelt skelet til Debian-relaterede foredrag, som du eventuelt kan basere dit eget foredrag på.

Der er nogle pæne baggrundsbilleder som kan anvendes til at forbedre ens transparanter, eksempelvis dette flotte Debian Gel Logo af Patrick McFarland. Hvis kender til andre velegnede billeder, så lad os høre fra dig (på engelsk).

T-shirts

T-shirts er ganske dyre at fremstille, men er gode gaver til dem der hjælper til på en stand eller hjælper med at organisere en begivenhed (hvis de virkelige er hjælpsomme). Du kan kigge på nogle billeder til brug på t-shirts.

Ønsker du at gøre din stand til en forretning, der sælger reklameartikler, kan du (hvis begivenheden tillader det) prøve at sælge T-shirts. Der er anført en række butikker på reklameartikelsiden, som man kan samarbejde med. Hvis du har behov for flere ideer, kan du spørge på engelsk på den relevante begivenhedspostliste eller, hvis det ikke gav et resultat, på events@debian.org.

Cd-rom'er

Hvis du køber tomme cd'er for at kunne brænde nogle cd-aftryk og give dem væk, kan det være en idé at bruge lidt flere penge og få dem til at se lidt pænere ud end blanke cd-rom'er (brug grafik til dette). Den primære kilde til oplysninger om Debians cd-rom'er er Debians cd-sider som beskriver hvordan man henter cd-aftryk. Der er også noget pæn grafik som kan bruges til omslag og etiketter. Sørg for at opfylde alle krævede tiltag, for at opfylde programmernes tilsvarende licenser.

Andre kilder

En god kilde til idéer og billeder til brug ved Debian-merchandising er http://gnuart.onshore.com/.

Andre udskrivbare reklamer, så som Reference Card eller Debian cheat cube, er tilgængelige fra wikisiden Print Advertising.

Bemærk: Nogle af kilderne (som så løbesedler, brochurer eller transparanter) kan være være blevet forældede siden de blev fremstillet. Hvis du bruger dem ved en ny begivenhed så forvis dig om at oplysningerne er er ført ajour og opdatér dem om nødvendigt. Hvis du gør det, så indsend venligst ændringerne som en fejl i debian-www eller ved at sende en e-mail til events@debian.org.

Tak

Materialet der her er beskrevet og linket til, kommer fra mange forskellige personer, som skal tak have for deres bidrag, da det gør andres liv nemmere. Tak til