Yhteistyö FSF:n kanssa


From: bruce@pixar.com (Bruce Perens)
Date: Sun, 21 Jul 96 18:04 PDT
To: debian-announce@lists.debian.org
Subject: Debian and FSF Cooperate

Jokin aika sitten Debian-ryhmä valitsi FSF:ltä tulleen jatkorahoituksen torjumisen; päätös, joka seurasi hyväntahtoisia mutta huonosti muotoiltuja viestejä. Nämä raivostuttivat monia Linux-kehittäjiä.

Hetken katkenneen yhteydenpidon jälkeen Debian ja FSF ovat nyt rakentaneet jälleen yhteydet välilleen sydämelliseen tapaan ja työskentelevät nyt yhdessä. FSF ei hallitse projektia kuitenkaan enää sillä tavoin, mitä aikaisempi rahoitusasema edellytti, ja Debian ei aio pyytää rahoituksen alkamista uudelleen. Molemmat ryhmät ovat päässeet yhteisymmärrykseen siitä, että tämä ei estä yhteistyötä, ja olemme vakuuttuneita siitä, että voimme paikata mahdolliset Linuxin ja FSF:n väliset erimielisyydet.

Mitä tapahtuu seuraavaksi? Ärsyttävät ja tarpeettomat "FSF vastaan Linux" -verkkokeskustelut loppuvat. Saamme paremman tuen Linuxille GNU-ohjelmistoissa, ja paremman tuen FSF:n tavoitteille Linux-ohjelmistoissa.

Kunnioittaaksemme GNU:n ja Linuxin kumppanuuspäätöksemme muistoa palautamme käyttöjärjestelmällemme nimen "Debian GNU/Linux".

Bruce Perens
Projektijohtaja, Debian