Advarsel! Denne oversættelse er for gammel, benyt venligst originalen.

Personer: Hvem vi er og hvad vi laver

Udviklere og bidragydere

Debian fremstilles af næsten et tusinde aktive udviklere spredt over hele kloden, som frivilligt stiller deres fritid til rådighed. Få af udviklerne har mødt hinanden ansigt til ansigt. Primært anvendes e-mail (postlister på lists.debian.org) til at kommunikere med hinanden, samt IRC (#debian-kanalen på irc.debian.org).

Den komplette liste over officielle Debian-medlemmer findes på nm.debian.org, hvor medlemskab administreres. En bredere liste over bidragydere finder man på contributors.debian.org.

Debian-projektet har en omhyggeligt organiseret struktur. For flere oplysninger om hvordan Debian ser ud indefra, kan man besøge udviklerhjørnet.

Hvordan begyndte det hele?

I august 1993 blev Debian påbegyndt af Ian Murdock, som en ny distribution, der skulle fremstilles i fuld offentlighed, i Linux' og GNU's ånd. Debian skulle sammensættes omhyggeligt og samvittighedsfuldt, og den skulle vedligeholdes og der skulle ydes brugerhjælp, med samme omhu. Det begyndte som en lille, sammentømret gruppe af fri software-folk, der gradvist voksede til et stort, velorganiseret fællesskab af udviklere og brugere. Læs den detaljerede historie.

Da mange har spurgt - Debian udtales: ˈde.bi.ən/ (eller "deb ii n"). Det kommer af navnet på Debians grundlægger, Ian Murdock, og hans hustru, Debra.

Enkeltpersoner og organisationer som støtter Debian

Mange andre enkeltpersoner og organisationer er en del af Debians fællesskab:

Hvem bruger Debian?

Selv om der ikke findes præcise statistikker (da Debian ikke kræver at brugerne lade sig registrere), er der stærke beviser for, at Debian anvendes af en bred vifte af organisationer, store og små, foruden mange tusinde private brugere. Se vores side om hvem der bruger Debian, for en liste over kendte organisationer, der har indsendt korte beskrivelser af hvordan og hvorfor, de anvender Debian.