Oplysninger om hvordan man anvender Debians søgemaskine

Debians søgemaskine på adressen https://search.debian.org/ giver mulighed for flere forskellige søgemetoder, afhængigt af hvad du ønsker at gøre.

Simpel søgning

Den simpleste måde af dem alle, er at skrive et enkelt ord i søgeboksen, og trykke på entertasten (eller klikke på knappen Søg). Søgemaskinen leveer dernæst alle sider på webstedet, som indeholde dette ord. Det vil ofte give gode resultater.

Næste niveau er at søge efter mere end et ord, hvilket giver en liste over sider, som indeholder alle ordene, du skrev.

Boolsk søgning

Hvis en simpel søgning ikke er tilstrækkelig, kan en boolsk søgning måske klare det for dig. Du har valget mellem AND (og), OR (eller), NOT (ikke) og en kombination af disse tre. Bemærk at disse operatorer alle skal skrives med store bogstaver, for at blive genkendt.

AND giver resultater hvor begge ord er på siden. For eksempel finder gcc AND patch enhver side, der indeholder både gcc og patch. Eksemplet giver de samme resultater som gcc patch, men et eksplicit AND kan være nyttigt i kombination med andre operatorer.

OR giver resultater hvor et af ordene er på siden. For eksempel finder gcc OR patch enhver side, der indeholder enten gcc eller patch.

NOT fravælger et ord fra resultaterne. For eksempel finder gcc NOT patch alle sider, der indeholder gcc, men som ikke også indeholder patch. Du kan også skrive gcc AND NOT patch for at få samme resultat, mens søgning efter blot NOT patch ikke er understøttet.

(...) kan anvendes til at gruppere underudtryk. For eksempel finder (gcc OR make) NOT patch alle sider, der indeholder enten gcc eller make, men som ikke indeholder patch.