Avertisment! Această traducere este prea veche, vă rugăm să vedeți originalul.

Informații despre utilizarea motorului de căutare

Motorul de căutare Debian la https://search.debian.org/ va permite diferite moduri de căutare, în funcție de ceea ce doriți să faceți.

Căutare simplă

Cea mai simplă metodă este de a introduce un singur cuvânt în câmpul de căutare și de a apăsa tasta Enter (sau clic pe butonul Search). Motorul de căutare va returna toate paginile de pe site care au acel cuvânt în ele. De cele mai multe ori aceasta va fi suficient.

Următorul nivel este de a căuta mai mult decât un cuvânt. Puteți alege între:

căutarea tuturor cuvintelor
care vă va returna paginile care au toate cuvintele ce le-ați scris
căutarea a cel puțin unui cuvânt
care vă va returna paginile care au cel puțin unul din cuvintele pe care le-ați scris

Căutare logică

Dacă o căutare simplă nu a fost de ajuns, căutarea logică poate să vă ajute. Aveți de ales între and (și), or (sau), not (nu), și o combinație a acestor trei.

& - ȘI logic va returna rezultate unde ambele cuvinte sunt în pagină. De exemplu „gcc & patch” va găsi toate paginile care conțin ambele cuvinte, „gcc” și „patch”.

| - SAU logic va returna rezultate unde unul din cuvinte este în pagină. De exemplu „gcc | patch” va găsi toate paginile care conțin „gcc” sau „patch”.

~ - NU logic exclude un cuvânt din căutare. Veți folosi în mod uzual împreună cu ȘI logic ( & ) deoarece înlătură rezultatele dintr-o listă. De exemplu „gcc & ~patch” va găsi toate paginile care conțin „gcc” dar care nu conțin „patch”. Folosind doar „~patch” nu va returna nimic deoarece nu căutați nimic, ceea ce va returna o listă goală și apoi înlăturați paginile care conțin „patch”, care desigur va returna a listă goală.

( ) - grupare adaugă o complexitate în plus, deoarece puteți grupa blocuri logice împreună. De exemplu „(gcc | make) & ~patch” va găsi toate paginile care conțin „gcc” sau „make”, dar care nu conțin „patch”.